2024.04.26, Péntek
Diákok alkotásai tehetik szebbé Dunaújvárost
dunaujvaros.hu

Diákok alkotásai tehetik szebbé Dunaújvárost

dunaujvaros.hu

2022.03.08. 14:50

A közműalagutak festésére várnak pályaműveket a diákoktól, a legjobbak kikerülhetnek a Béke városrészbe.

Hirdetés

A Dunaújvárosi Közbiztonsági Alapítvány munkatársai alkotói pályázatot hirdetnek általános- és középiskolás diákok részére. Az április 29-ig beérkező alkotásokat a Széchenyi István Gimnáziumban értékelik, illetve állítják ki, a győztes alkotások Dunaújváros közterületeire is kikerülnek.

A városlakók adták az ötletet a helyi képviselőknek, akik "Lélekvirágok kocka állatok" címmel egy pályázatot dolgoztak ki. A közös festésre a pályázat lezárása és értékelése után kerül majd sor: a Széchenyi István Gimnáziumba kell eljuttatni az általános- és középiskolás diákok által készített alkotásokat A4-es, vagy A3-as méretben április 29-ig. A beérkezett rajzokat, festményeket, kollázsokat, digitális képeket az oktatási intézmény Szivacs Galériájában állítják ki május 10-én, és a legjobb alkotások inspirációja alapján festik majd le az említett szellőzőket.

Orosz Csaba ennek apropóján hangsúlyozta, a kezdeményezés egy kiváló közösségi eseménnyé nőheti ki magát, hiszen ezeket a rozsdaette vasszerkezeteket festés előtt csiszolni, kezelni kell, így valójában mindenki kiveszi majd a részét a közös munkából.

Helyi hírekDunaújvárospályázat