2024.03.29, Péntek
Megújulnak Öreghegy fő útjai
szekesfehervar.hu

Megújulnak Öreghegy fő útjai

szekesfehervar.hu

2022.01.10. 18:12

A három éven át tartó fejlesztések állami támogatásból valósulnak meg.

Hirdetés

Közösségi oldalán jelentette be Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, hogy a kormány elfogadta javaslatát, így 2022 és 2025 között állami forrásból teljeskörűen, közművekkel együtt megújul a Pozsonyi út, a Zsolnai út, a Nagyszombati utca, a Kassai utca és a Nyitrai utca. Dr. Cser-Palkovics András polgármester szintén közösségi oldalán fejezte ki örömét a hírrel kapcsolatban.

Vannak önkormányzati önerőből megvalósítható útfelújítások, de néhány nagy öreghegyi gyűjtőút felújítása már meghaladja a város pénzügyi képességeit.

A képviselő az oldalán közzétett videoban arról beszél, hogy

a Pozsonyi, Kassai, Nagyszombati, Nyitrai és Zsolnai utak teljes, közművekkel való felújítása óriási és nagyon forrásigényes feladat, amit szinte biztosan csak kormányzati támogatással tud megvalósítani a város. A mostani döntés ezt alapozza meg. Az eddigi koncepciók, tervezési, előkészítési eredmények nyomán elkészítik a felújítások ütemtervét. Először is kiválasztják a tervezőket, majd következhet maga a tervezési folyamat, utána pedig döntenek a felújítások ütemezéséről, és ezt követően kell visszatérni a kormányhoz a kivitelezés fedezetéért. Fontos látni azonban, hogy már az előkészítés költségeinek átvállalása is óriási terhet vesz le az önkormányzatról

– tette hozzá.

Helyi hírekSzékesfehérvárútfelújítás