2024.04.18, Csütörtök
Karácsonyi adománygyűjtés – Székesfehérváron hét áruházban várják a felajánlásokat
Illusztráció/pexels.com

Karácsonyi adománygyűjtés – Székesfehérváron hét áruházban várják a felajánlásokat

szekesfehervar.hu

2021.11.17. 16:38

A három napos akcióban összegyűjtött élelmiszerekből évente 50 ezer nélkülözőnek tudnak segíteni.

Hirdetés

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését, a szolidaritás és az összefogás jegyében – írja a szekesfehervar.hu.

Péntektől vasárnapig (november 19-21.) Székesfehérváron összesen hét áruházban: az ALDI mindhárom üzletében, az AUCHAN és a METRO áruházakban, valamint a TESCO Aszalvölgyi úti, illetve belvárosi bevásárlóközpontjában várják a vásárlók élelmiszer-felajánlásait.

A háromnapos tartósélelmiszer-gyűjtő akció 160 településen, 315 áruház részvételével, 300 karitatív szervezet közreműködésével és 6500 önkéntes odaadó munkájával valósul meg.

 

Forrás: szekesfehervar.hu 

 

Az Élelmiszerbank 2006-ban indította a programot. Az ünnepek közeledtével minden évben arra kéri az ország lakosságát, hogy gondoljanak a rászoruló emberekre, családokra, és áruházi vásárlásaik során az ő számukra is tegyenek a kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert. A kezdeményezés sikere szerencsére azóta töretlen:

az Egyesületnek az elmúlt években rendre 250 tonnánál is több adományt sikerült így összegyűjtenie, amiből több mint 50 ezer nélkülözőnek tudtak élelmiszercsomagokat biztosítani az ünnepi időszakban.

A gyűjtésre idén november 19. és 21. között, péntektől vasárnapig kerül sor a Tesco, az ALDI, az Auchan és a Metro áruházaiban, országszerte 315 helyszínen.

További részletek a https://www.szekesfehervar.hu/ cikkében

 

Helyi hírekkarácsonyi adománygyűjtésSzékesfehérvárMagyar Élelmiszerbank Egyesület