2021.12.05, Vasárnap
Az összetartozás kovásza mindennél erősebb
MTI/Bruzák Noémi

Az összetartozás kovásza mindennél erősebb

MTI

2021.11.04. 16:18

Martonvásáron tartották a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei adományozó ünnepségét.

Hirdetés

A magyar gazdák megmutatták, hogy az összetartozás kovásza mindennél erősebb - hangsúlyozta a köztársasági elnök felesége a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei adományozó ünnepségén csütörtökön a Fejér megyei Martonvásáron.

A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) által szervezett jótékonysági megmozdulással kapcsolatban Herczegh Anita kifejtette:

a szervezők "mélyen élő tudást hoznak felszínre", miszerint egymás testvérei vagyunk, és ennek megfelelően cselekednek egy évtizede, amikor részt vállalnak az adományozási programban kenyeret, lisztet adva azoknak, akinek arra igazán szükségük van.

Herczegh Anita rámutatott, hogy

közös céljuk a felajánlóknak az árvaságra, mélyszegénységbe jutott gyerekek éhségének csillapítása. Hozzátette: a világjárvány közepette, amikor "a kilátástalanság egyre több helyre bekopogtatott", mindvégig kitartottak, összefogással még többet adtak.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke szerint nemzetükért felelősen gondolkodó emberek önzetlen adományait adják át. Megjegyezte, hogy

a Magyarok Kenyere Program kiállta az idők próbáját, a magyar gazdák lelkéből fakadt a program, közös elhatározásuk révén tart ott, ahová ma eljutott. Hangsúlyozta, hogy a nemzetépítés egyik pillére lett a program, amely nem csak kenyeret, ajándékot és támogatást ad, a lelket és hitet is erősíti az emberekben.

Az egyik kiemelt adományozott, Böjte Csaba atya örömét fejezte ki, hogy a sokmillió búzaszemet nem üzleteken keresztül értékesítették, hanem "a szeretet barázdáiba vetették bele", amelyekből sok érték nő ki: remény, bizalom, holnapba vetett hit.

Helyi hírekMartonvásár Magyarok Kenyereadományjótékonyság