2021.09.20, Hétfő
Itt az ideje kézművesedni Fehérváron: több mint 10 kreatív szakkör indul újra
Illusztráció, pixabay.com

Itt az ideje kézművesedni Fehérváron: több mint 10 kreatív szakkör indul újra

szekesfehervar.hu

2021.09.14. 08:00

A Fehérvári Kézművesek Egyesületének mesterei havi egy, illetve két alkalommal a Kézművesek Házában tartják a foglalkozásaikat a kezdőknek és a haladóknak egyaránt.

Hirdetés

Újraindítja kreatív szakköreit a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Rác utcai alkotóházban. A kezdők és haladók tizenegyféle műhelyfoglalkozás közül választhatják ki a hozzájuk leginkább illőt. Szeptember 19-én, vasárnap "Tök Jó Napra" is készül a szervezet a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VIII. Országos Hónapja keretében - számol be róla a szekesfehervar.hu.

Szeptember 19-én, vasárnap 10 és 16 óra között Tök Jó Napot is szervez az Egyesület a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VIII. Országos Hónapja keretében.

Asszonyműhely, bőrös műhely, bútorfestés, csipkeverés, fafaragás, gyapjúszövés, gyöngyfűzés, kárpitszövés, nemezelés, üvegékszer-készítés és vászonszövés – ezeket a szakköröket kínálja a Fehérvári Kézművesek Egyesülete ősztől.

A szervezet mesterei havi egy, illetve két alkalommal a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában tartják a foglalkozásaikat a kezdőknek és a haladóknak egyaránt. Szeretettel hívnak és várnak minden olyan érdeklődőt, aki alkotó szellemű, jó hangulatú kikapcsolódásra vágyik a hagyományőrzés és az önmegvalósítás jegyében. Az időpontókról és a díjakról a Fehérvári Kézművesek Egyesülete Facebook-oldalán és honlapján olvashatnak részleteket.

Szeptember 19-én, vasárnap 10 és 16 óra között Tök Jó Napot is szervez az Egyesület a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VIII. Országos Hónapja keretében. A Kézművesek Házában lesz tökfaragás, őszi terményekből játékok, ékszerek, ajtódíszek készítése, textiltárgyak varrása és díszes karkötő fonás. A részvétel díjtalan, minden nyersanyagot és eszközt a szervezők biztosítanak.

Helyi hírekFehérvári Kézművesek EgyesületeSzékesfehérvárkézművesalkotóművészet