2024.03.19, Kedd
Virágos Székesfehérvár – a napokban kapnak időpontfoglaló e-mailt a pályázók
szekesfehervar.hu

Virágos Székesfehérvár – a napokban kapnak időpontfoglaló e-mailt a pályázók

szekesfehervar.hu

2021.04.15. 15:12

Tavaly ősszel 7438 pályázat érkezett növényekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül, és mintegy kétszázezer tő növényt oszt ki a Városgondnokság április 22-től a pályázók között. Növények és a komposztkeretek átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést a napokban.

Hirdetés

A növényeket a lakossági pályázók az Iparcikk I. piac területén vehetik majd át és mehetnek az általuk lefoglalt időpontban a megpályázott növénycsomagokért. A virágokért csak személygépjárművel lehet majd érkezni. A Városgondnokság kéri, hogy tartsák be az előzetesen lefoglalt időpontot és pontosan érkezzenek!

A pályázatban nem csak egynyári virágokra, hanem komposztkeretekre is lehetett pályázni.

A lakossági pályázók kiszolgálása április 22-én a családi házas C csomagok, az-az a komposztkeretek és a vadvirág magkeverék kiosztásával kezdődik az Iparcikk Piac területén.

A növények kiosztása szabad téren zajlik majd a járványügyi előírások betartásával és minden városgondnoksági dolgozón megfelelő védőeszközök lesznek. Kialakítják a járművek ki-, és behajtásának rendjét: az átadópontot pedig majd nyitott csomagtartóval közelíthetik meg az autók, a növények átvételekor a vezető nem szállhat ki az autóból, a Városgondnokság munkatársai pakolják majd be a növényeket a nyitott csomagtartóba.

Évről-évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával. Az idén kiosztásra kerülő növényekre még tavaly ősszel lehetett pályázni. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, és gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik, és petúniák az ablakok és erkélyek virágtartóiban.

Megváltozik a forgalmi rend az Iparcikk Piacon a növényosztás ideje alatt

A Virágos Székesfehérvár pályázat növényeinek kiosztása az Iparcikk I. piac területén lesz, így megváltozik a parkolóként használt területen a behajtási és a parkolási rend.

A Horog utca felőli terület a kordonig továbbra is parkolóként működik és a járművek a Horog utcai kapukon keresztül tudnak be-, illetve kihajtani. A Selyem utca 1. felőli területrész viszont le lesz zárva. Az 2021. április 20-tól 2021 május 20-ig tartó időszakban csak a növények átvételére érkezők hajthatnak majd be a Halász utcai kapun, a kihajtás pedig a Selyem utca felé történik.

Helyi hírekSzékesfehérvárvirágos székesfehérvár