2024.03.28, Csütörtök
Mesepályázatokat hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekkönyvtára
Illusztráció: pexels.com

Mesepályázatokat hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekkönyvtára

szekesfehervar.hu

2021.02.19. 11:55

„Hogy érzed magad a koronavírus idején? Mit jelent számodra a bezártság érzése? Mi adhat reményt, s kínálhat megoldást?” – ezekre a kérdésekre várja a válaszokat mese formájában a pályázat.

Hirdetés

Az általános iskolásokat a koronavírus-járványhoz kapcsolódó mesék írására, az ovisokat pedig egy kedves mesekönyv illusztrációjának az elkészítésére biztatja a Gyermekkönyvtár - olvasható Székesfehérvár honlapján. A pályaműveket március végéig kell elküldeni e-mailben.

„Hogy érzed magad a koronavírus idején? Mit jelent számodra a bezártság érzése? Mi adhat reményt, s kínálhat megoldást?” – ezekre a kérdésekre várja a válaszokat mese formájában a Vörösmarty Mihály Könyvtár általános iskolásoknak kiírt új pályázata, 1-5 oldal terjedelemben.

A Mese-Kép pedig az óvodáskorú kis olvasóknak szól: a kedvenc mesekönyvekhez készíthetnek illusztrációt a gyerekek, szabadon választott technikával.

A Koronás Meséket 1-5 oldal terjedelemben, a rajzokat, festményeket pedig a borítóról készített fotóval együtt lehet elküldeni a [email protected]u e-mail címre, a név, életkor, osztály és a szülők elérhetőségének a megjelölésével. A nyertesek pályaműveit jutalmazzák, és közzéteszik a könyvtár honlapján is.

Mindkét pályázat beküldési határideje március 31-e, további részletek a Gyermekkönyvtár oldalán olvashatók.

Helyi hírekSzékesfehérvárVörösmarty Mihály Könyvtármeseíró pályázat