2024.03.28, Csütörtök
Fehérvár: polgármesteri köszönet az önkéntesek nemzetközi napján
szekesfehervar.hu

Fehérvár: polgármesteri köszönet az önkéntesek nemzetközi napján

szekesfehervar.hu

2020.12.05. 16:26

"Az önkéntesek nemzetközi napján azoknak a fehérvári embereknek szeretnék hálás szívvel köszönetet mondani, akik az élet több területén munkájukkal, személyes példamutatásukkal segítik városunkat, akik önzetlenül törődnek másokkal, segítenek másoknak." - írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A világnap célja felhívni az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira a figyelmet.

Hirdetés

A világnapot az ENSZ kezdeményezte, a Közgyűlés 1985. december 17-én hozott határozata december 5-t jelölte meg az önkéntesek napjának.

Önkéntesnek számít, ha valaki mindenféle anyagi ellenszolgáltatás, fizetség nélkül végez munkát, szabad akaratából, úgy, hogy azzal másoknak jót tesz és ezzel jótékonykodik.

Székesfehérvár polgármestere külön köszönetet mondott azokat, akik a város felhívásaira jelentkezve a tavaszi és a mostani időszakban is százával nyújtottak, nyújtanak segítséget a legveszélyeztetebbeknek, az időseknek, a krónikus betegséggel élőknek vagy fogyatékkal élő embereknek. Mint írja a “maradj otthon” kampány csak az ő áldozatos önkéntes munkájuknak köszönhetően lehetett sikeres. Az [email protected] e-mail címen várjuk azok jelentkezését, akik a járványhelyzettel összefüggő önkéntes munkát szeretnének végezni. Vigyázzunk egymásra, segítsük egymást!

Helyi hírekSzékesfehérvárönkéntes