2024.04.26, Péntek
Fehérvár: megújult a Homonnai utca - a Poprádi utcában folytatódik az öreghegyi utcák felújítása
szekesfehervar.hu

Fehérvár: megújult a Homonnai utca - a Poprádi utcában folytatódik az öreghegyi utcák felújítása

szekesfehervar.hu

2020.11.13. 12:32

A Donát utcát és Zsolnai utat összekötő út alatt megtörtént a régi víziközművek cseréje, a burkolat teljes szélességében megújult, az újonnan kialakított térköves járda a gyalogosok biztonságos közlekedését segíti. Az öreghegyi útprogram a Poprádi utca felújításával folytatódik, és hamarosan további döntések születhetnek újabb utcákat érintő beruházásokról, amelyek 2021-2022-ben valósulhatnak majd meg.

Hirdetés

A megvalósult fejlesztésekről helyszíni bejárás során számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Horváth Miklós Csaba, a terület önkormányzati képviselője.

Megújult útburkolat és járda szolgálja mostantól a Homonnai utcában autóval és gyalogosan közlekedők biztonságát. A múlt év őszén kezdődött fejlesztést lassította a tavaszi járványhelyzet, ám amint lehetett, folytatták a munkálatokat, és a határidő előtt egy hónappal hamarabb be is fejezték azt. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a bejárás során elmondta, hogy a 372 millió forintos beruházás teljes költségét az Önkormányzat biztosította, és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg. Örömét fejezte ki, hogy ebben a járvány miatt kialakult nehéz gazdasági évben is fehérvári összefogással valósulhatott meg ez a fejlesztés.

 

Az Öreghegyen élők régóta várták és nagy örömmel fogadták a felújítást, mondta a körzet önkormányzati képviselője. Horváth Miklós Csaba hozzátette, hogy bár a Homonnai utca szélesítése már korábban megtörtént, a teljes útszakasz felújításához először az erős- és gyengeáramú oszlopokat kellett átépíteni, valamint a korábban párhuzamosan futó oszlopok helyett minden légvezetéket közös oszlopsorra helyezni. A fejlesztésnek köszönhetően teljessé vált a közvilágítás a Donát utca felől is. Ezt követően kicserélték a régi, azbesztcement anyagú ivóvízvezetékeket, majd a csapadékcsatorna kiépítését követően elkészült az új járda és az aszfaltburkolatú út.

Helyi hírekSzékesfehérvárútfelújítás