2024.04.16, Kedd
Titkos Kalendárium - Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyiban Fehérváron
Juhász Gyula, Móra Ferenc és Réti Ödön Makón (1924) (Wikipedia)

Titkos Kalendárium - Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyiban Fehérváron

szekesfehervar.hu

2020.10.28. 10:25

November 3-án, kedden délelőtt 10 órakor Titkos Kalendárium címmel Fekete István vándorkiállítás nyílik a Gárdonyi Géza Mûvelődési Ház és Könyvtárban. A kiállítást megnyitják: Emőd Teréz, kurátor, Kovács Zsanett a Móra Könyvkiadó marketingvezetője és Szilvási-Grund Helga a Gárdonyi Géza Mûvelõdési Ház és Könyvtár igazgatója.

Hirdetés

Számos ifjúsági könyv és állattörténet írója, a magyar erdész-vadász irodalom egyik legjelesebb alakja volt Fekete István.

Imádott szülőfaluját, Göllét, a somogyi tájat és az egyszerű, ám annál nemesebb embereket számos örökérvényű regényben, novellában örökítette meg, emellett verseket is írt.

A Móra Könyvkiadó által szervezett Fekete István-vándorkiállításon láthatjuk a munkásságához köthető tablókat és néhány személyes tárgyát is. A tárlatot Emőd Teréz kurátor, Kovács Zsanett, a Móra Könyvkiadó marketingvezetője és Szilvási-Grund Helga, az intézmény igazgatója nyitják meg 2020. november 3-án, kedden 10.00 órakor. A kiállítás november 27-ig, a Könyvtár nyitva tartási idejében látogatható, csoportokat bejelentkezés alapján fogadnak.

A kiállítás megtekinthető november 3 – 27-ig a könyvtár nyitvatartási idejében, csoportoknak bejelentkezés alapján hétfõ-szerda 10–17 óráig, csütörtök 13-19 óráig, péntek 9-16 óráig, szombat 10–14 óráig.

Helyi hírekkiállításSzékesfehérvárFekete István