2024.03.29, Péntek
Átadták az Alba-Zöchling Kft. új raktárcsarnokát Székesfehérváron
Illusztráció: pexels.com

Átadták az Alba-Zöchling Kft. új raktárcsarnokát Székesfehérváron

MTI

2020.10.05. 09:19

A kevesebb, mint négy hónap alatt felépült létesítmény nyolcezer raklap befogadására alkalmas, és fűthető résszel is rendelkezik.

Hirdetés

Átadták a logisztikai ágazatban tevékenykedő Alba-Zöchling Kft. új, 6600 négyzetméteres raktárcsarnokát Székesfehérváron.

Az átadóünnepségen Pap László cégvezető elmondta, a több mint harmincéves fennállásuk eddigi legnagyobb beruházása a Sóstó Ipari Parkban lévő új raktárépület, amelyet több mint egymilliárd forintból építettek fel jelentős részben önerőből, kisebb részben banki támogatásból. A kevesebb, mint négy hónap alatt felépült létesítmény nyolcezer raklap befogadására alkalmas, fűthető résszel is rendelkezik, és várhatóan a raktár teljes kapacitása év végére már teljesen ki lesz használva. Közölte, hogy a cég indulásakor hét munkatársuk volt, ám a családi cégből középvállalatig jutottak, így ma már 226 alkalmazottjuk van.

Cserta János, az Alba-Zöchling alapító-tulajdonosa, ügyvezető-igazgatója felidézte, hogy

az 1989-ben osztrák-magyar vegyesvállalatként induló cégből mára az ország egyik legnagyobb, száz százalékban magyar tulajdonú, szállítmányozó és fuvarozó vállalata lett.

Az indulásnál öt darabot számláló járműparkjuk mára 150 járművet magában foglaló flottává fejlődött - fűzte hozzá.

Cser-Palkovics András polgármester emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltoztatás Székesfehérvár és a magyar gazdaság életében a szocialista nagyipar összeomlása miatt  meghatározó időszakot hozott, és a talpra állás azoknak a családi vállalkozásoknak volt köszönhető, mint az Alba-Zöchling.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus járvány miatt ismét nehéz helyzetben van a gazdaság, de a kilábalásban ezúttal is támaszkodhat a magyar cégekre, amelyek fejlesztenek, beruháznak és így megerősödve készülnek a fellendülésre.

A nyilvános cégadatok szerint tavaly az Alba-Zöchling Kft. 6,365 milliárd forint nettó árbevételt produkált, nyeresége 270 millió forint volt. A cég 2018-ban 6,161 milliárdos nettó árbevétel mellett 237 milliós nyereséget realizált.

Helyi hírekSzékesfehérvárlogisztikaberuházásátadásszállítás