2024.04.26, Péntek

Háromnapos tökfesztivált rendeznek Rácalmáson

programturizmus.hu

2017.09.13. 09:37

2017. szeptember 15. és 17. között immár tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Rácalmási Tökfesztivál a Jankovich-kúriában. A hagyományoknak megfelelően a fesztivál fő jellemzője a tök, a kultúra és a gasztronómia.

Hirdetés

A tök, a kultúra és a gasztronómia egymást kiegészítve alkotnak egy egészet és teszik a Tökfesztivált igazán rácalmásivá. A Tökfesztivál egyediségét még növeli a különleges helyszín is. A gyermekek számára a kézműves foglalkozásokat, ezen belül a tökfaragást, valamint a tökös ételek választékát kínálják.

Szeptember 15-én már 9 órától várják a szervezett gyermekcsoportokat tökfaragás, hagyományos kézműves foglalkozás és kézműves játszóház programokra. 10 órától Rosta Géza gyerekeknek szóló zenés műsorát Tök Magda és az Iskolabolygó követi.

A gyerekek szakavatott mesterek segítségével próbálhatják ki néhány ősi mesterség alapfogását (pl. agyagozás, korongozás, gyertyamerítés, népi szövés, bőrművesség), készíthetnek töklámpást vagy egyszerűen csak klassz mintákat faraghatnak a tökbe. Aki szeretné, kisütheti a saját maga formázta linzerét is.

A legalább négy foglalkozáson résztvevő kicsiket apró ajándékkal jutalmazzák, ezt és az elkészített kincseiket a bejáratnál kapott tasakba gyűjthetik.

Mindhárom nap 10 órától 17 óráig tökfaragással, töklámpás készítéssel, tökfaragással, hagyományos kézműves foglalkozásokkal (rézdomborítás, korongozás, gyertyaöntés, stb.), játszóházzal, hagyományos szövéstechnika bemutatásával várják a látogatókat

A Jankovich-kúria parkjában számtalan élményt nyújtó vidámpark, pónilovaglás, hatalmas légvár, bunjee-jumping, játszóház és Haj-lakk Kuckó várja a gyerekeket.

A további programokról a racalmasitokfesztival.hu weboldalon tájékozódhat.

 

Forrás: programturizmus.hu

Helyi hírekfesztiválrácalmáscsaládi programokgasztronómia2017hagyomány tök