2023.10.01, Vasárnap

Hosszabbított edzőjével és négy légióst igazolt az Alba Fehérvár

mti

2017.08.18. 07:37

A fehérváriaknak a Bajnokok Ligája első, szeptember 24-i selejtezőmérkőzése miatt a szezon korábban kezdődik, mint a többi hazai klubnak, ezért a jövő héttől már edzőmérkőzések is várnak a csapatra.

Hirdetés

Hosszabbított vezetőedzőjével, és négy légióssal vág neki az új szezonnak a bajnoki címvédő Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata - közölte a klub ügyvezető igazgatója a csütörtöki nyílt edzést követően az MTI-vel.

Simon Balázs kiemelte: az előző szezon szinte tökéletesre sikerült. "Megnyertük a bajnokságot, a Magyar Kupát, és az Európa Kupában a második körben csak a pontkülönbség miatt nem jutottunk a legjobb tizenhatba" - mondta.
Iidén sem változnak a célok Székesfehérváron, és mivel a klubvezetés teljes mértékben elégedett volt Branislav Dzunic vezetőedző munkájával, egy évvel meghosszabbították a szerződését.
Sikerként értékelte, hogy a tavalyi keret magyar magját együtt tudták tartani, sőt leigazolták Paksról az irányító Kovács Ákost. A tavalyi öt légiós viszont távozott a szezon végén, helyükre négyen érkeznek.
Kasey Hill a Florida Egyetemről irányítóposztra, a bedobó D.J. Fenner a Nevada Egyetemről, és a center Chris Horton, aki egy évet játszott már az amerikai NBA alatti G-ligában, valamint Alandise Harris, aki két éve végzett az Arkansas Egyetemen, és szerepelt már Japánban, valamint Libanonban.

A fehérvári kosárlabdázóknak hétfőn kezdődött meg a felkészülés, egyelőre még nem a teljes csapattal. Simon Balázs elmondta: Harris a jövő héten érkezik Magyarországra, Keller Ákos a magyar válogatottal készül az Európa-bajnokságra, testvére, Iván pedig az Universiadén szerepel. 

Helyi hírekSzékesfehérvárAlba Fehérvár férfi kosárlabdacsapat