2024.05.30, Csütörtök

Megdöntötték az újraélesztési rekordot a dunaújvárosiak

infodunaujvaros.hu

2017.05.30. 10:06

Ismét sikerült a Maratoni Újraélesztési Rekord felállítása Dunaújvárosban, ahol folyamatosan végezték az újraélesztést: ezúttal 264 órán keresztül.

Tizenegy nappal ezelőtt, május 16-án a Nagy Attila, Feth Kata, dr. Máté Ágnes, Orosz Csaba és Gulyás Emese által alkotott szervező csapat újabb rekordkísérletet hozott össze: ezúttal a mozi aulájában végeztek folyamatos újraélesztést egy úgynevezett ambu babán. A Szombathely által felállított rekordot már pénteken sikerült megdönteni, de erre ráhúztak még egy napot, és így 264 óra folyamatos újraélesztéssel felállították az új rekordot. A fináléra a moziból a Parázs Varázs helyszínére vitték az ambu babákat, és 17 órakor Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke be is bejelentette az új rekordot. Orosz Csaba tűzoltóparancsnok értékelésében elmondta, mindig nehezen indultak ezek az újraélesztési rekordkísérletek, de aztán felpörögnek, és az utolsó napokban már annyi segítő jelentkezett, hogy egyszerre több ambu babán is végezték az újraélesztést. Összességében több mint kétezren segítettek a mostani rekordkísérletben.

Az első éjszakai műszakot a rekordkisérletben a Dutrade ZRT. dolgozói vállalták magukra. 

Aztán máskor is szükség volt rájuk, amikor a hol időket ki kellett tölteni az éjszaka 2 és 4 közötti időszak ugyanis nem volt annyira kelendő. Ezt az SBO csapata is megerősítheti, akik minden esetben beugrottak még műszak előtt és után.

Különlegessége volt az idei rekordkísérletnek, hogy szinte minden középiskola bekapcsolódott.

 

Forrás: infodunaujvaros.hu

Helyi hírekDunaújvárosGuinness-rekordújraélesztés2017