2024.02.23, Péntek

Dunaújvárosban már tudják: Összefogással nagyobb dolgokra lehetünk képesek!

infodunaujvaros.hu

2017.04.05. 11:12

Az idővel versenyez Móna Jázmin Letícia. A négyéves kislánynak a nyáron már mindenképpen át kell esnie egy őssejt beültetésen ahhoz, hogy javulhasson az állapota. Dunaújvárosban a helyi közösségek ismét bizonyították, hogy náluk példaértékű az összefogás.

Hirdetés

Lettike születése után agyvérzést kapott, hamarosan pedig mindezen felül kiderült, hogy izomtónus-eloszlási zavara is van, amelynek következtében fizikailag képtelen magát megtartani.

- "A műtétet Bécsben tudják elvégezni a kislány négyéves koráig" - magyarázza Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, aki személyes ügyének tekinti a pici lány segítségét. Rendszeresen gyűjt, gyűjtet a kislány részére kupakokat, legutoljára egy jótékony célú operettest fővédnöke volt.

- "Az MMK-ban tartott rendezvényen 158.000 forintnyi bevételét a Dunaújvárosi Óvodák 90.000 forinttal egészítettek ki, ezzel már összesen 3,5 millió forint gyűlt össze a kislány műtétéhez, amely magához a műtéthez már majdnem elegendő, de a szükséges rehabilitációra még tovább kell folytatnunk a gyűjtést."

 

Lettike gyógykezelése elkezdődhet, s az összefogásunknak hála, Pecsét István is megérhette a 30. születésnapját, s már készül arra, hogy ismét kimehessen Kínába, hogy befejezhesse a gyógykezelését. Cserna Gábor polgármester, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy továbbra sem engedik el István kezét, így folyamatosan várják az ő javára felajánlott adományokat (OTP 11736037-20550 332 – „Pecsét István javára”):

- "Városunk polgárai István után, most Móna Jázmin Letícia támogatásával bizonyították be, hogy nálunk példaértékű az összefogás. A kislány gyógyulásáért ismét összefogtak a helyi közösségek, intézmények és vállalkozások. Letícia és István támogatását a Közalapítványon keresztül továbbra is bárki megteheti, melyet továbbítanak a családnak."

Megtudtuk, hogy az alapítványnak sajnos számos feladata van még, a közelmúltban egy dunaújvárosi kisfiú amerikai gyógykezelésének támogatása ügyében keresték meg őket, most veszik fel a kapcsolatot az érintettekkel, és amint lehet, hírt adnak a további lépésekről.

 

Forrás: infodunaujvaros.hu

Helyi hírekDunaújvárosösszefogásDunaújvárosiak Életéért Közalapítvány