2024.04.24, Szerda

Összegyűltek a megye egészségügyi dolgozói

okkfehervar.hu

2016.09.24. 19:34

Ötödik alkalommal rendezték meg az egészségügyben dolgozóknak a Fejér Megyei Szakdolgozói Napot Székesfehérváron. Az idei év Aranylámpás Díját kiemelkedő szakmai munkájáért és kamarai tevékenységéért Kiss Mária Éva, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ápolási igazgatóhelyettese kapta.

Hirdetés

A rendezvény résztvevőit Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy az utóbbi években megvalósult kórházat érintő fejlesztések és a rendelőintézetek felújítása hozzájárul az életminőség javításához, de az egészségügyi dolgozók munkája nélkül ez a minőségjavítás elképzelhetetlen. Továbbá reményét fejezte ki, hogy az erkölcsi elismerés az utóbbi hónapok eredményeképpen anyagi elismerés formájában is jelentkezni fog.

 

Szánti Istvánné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara  Járóbeteg-ellátási alelnöke a Kamara legfontosabb feladatának a szakdolgozók képviseletét nevezte a minisztériumi egyeztetéseken, aminek az eredményeképpen 86 ezer dolgozó átsorolása történt meg. Mint mondta, tovább folytatódnak a tárgyalások, amelyeken azt szeretnék elérni, hogy az alapellátás más területein dolgozók is részesüljenek a béremelésben.  Üdvözölte a képzési rendszer átalakítását, hiszen a szakgimnáziumi rendszer lehetőséget teremt a szakosodás során a körzeti és közösségi ápoló végzettség megszerzésére. 

Az ünnepi beszédeket követően adták át a Semmelweis-napi elismerő okleveleket.

A kitüntetettek: Bíró Zsoltné, Harangozó Csilla, Kovács Józsefné, Lendváryné Papp Andrea Erika, Lukucza Mónika, Maczó Boglárka, Mercsekné Molnár Gyöngyi, Mocsár Lászlóné és a sárbogárdi Rézkígyó Patika hét fős asszisztensi csoportja.

Az idei év Aranylámpás Díját, a Szakál Antal által tervezett plakettet kiemelkedő szakmai munkájáért és kamarai tevékenységéért Kiss Mária Éva, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ápolási igazgatóhelyettese kapta.

 

Helyi hírekegészségügy