2024.03.29, Péntek

Az újraélesztésben segít a mentőállomás új készüléke

okkfehervar.hu

2016.08.23. 11:49

Olyan újraélesztést támogató mellkasi kompressziós készülék kerül a Székesfehérvári Mentőállomás tulajdonába szeptemberben, melyből viszonylag kevés van az országban.

Hirdetés

Székesfehérvár Önkormányzata egy újabb, jelentős lépéssel támogatta a helyi mentőállomás fejlesztését. A város eleget tett az Országos Mentőszolgálat Alapítvány megkeresésének és kétmillió forint hozzájárulást biztosított egy úgynevezett LUCAS mellkasi kompressziós készülék beszerzéséhez. Az eszköz az újraélesztés során helyettesíti a kézzel végzett mellkasi összenyomást és számos előnnyel rendelkezik. Hatásfoka nem csökken, így állandó teljesítményt nyújt, és betegszállítás közben, valamint elhúzódó újraélesztés során pl: kihűlt betegnél mozgó gépjárműben is alkalmazható, szemben a kézi újraélesztéshez.

A 4 millió 51 ezer forint összértékű mellkasi kompressziós készülék adott esetben életet menthet. Megvásárlására korábban 152 ezer forint adomány gyűlt össze a Székesfehérvári Kistérségben, ezt egészíti ki a város kétmilliós támogatása, a teljes bekerülési költséghez hiányzó részt pedig az Országos Mentőszolgálat Alapítvány biztosítja. Az eszközt várhatóan szeptemberben adják át és a Székesfehérvári Mentőállomás egyik 24 órás szolgálatot teljesítő mentőautójában fogják használni. 

 

 

Helyi hírekSzékesfehérvármentősök