2024.03.29, Péntek
A világ egyik legmodernebb keréktermék gyára épül Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

A világ egyik legmodernebb keréktermék gyára épül Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.01.28. 08:00

A jelenlegi 35 milliárd forintból megvalósuló beruházás a székesfehérvári régió legnagyobb ipari beruházása.

Hirdetés

Az Alcoa cégcsoport 2016-os kettéválását követően a Székesfehérváron tevékenységét Arconic-Köfém néven folytató nagyvállalat idei fejlesztési terveiről Katus István országigazgatóval készült beszélgetés.

Kilenc hónapja rakták le az Arconic új gyárának alapkövét. A híradások akkor arról szóltak: a zöldmezős beruházás eredményeként az Arconic székesfehérvári keréktermék-gyártó kapacitása egy új, 17.000 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővül. Hol tart ma ez a beruházás, milyen technológiát telepít a városba és milyen létszámú, képzettségű munkaerőt várnak oda?

A jelenlegi 35 milliárd forintból megvalósuló beruházásunk a székesfehérvári régió legnagyobb ipari beruházása. A beruházás eredményeként a világ egyik legmodernebb keréktermék gyárát építjük.

Közel 200 új munkatársat veszünk fel. Mivel ez egy teljesen új gyár, ezért a gépkezelői szinttől egészen a vezető szintig keresünk embereket, mind termelő mind az olyan támogató folyamatokra, mint például logisztika, pénzügy, minőségbiztosítás vagy HR. Az új gyár épülete elkészült, a géptelepítések most kezdődnek. Az első berendezés a présgép lesz, melynek méretét jellemzi, hogy a gép és alkatrészei több mint 50 konténerben érkeznek hozzánk. A megmunkáló és végső felületkikészítő terület telepítése szintén most kezdődik. Az új gyárban a termelés magasan automatizált lesz, ezért az újonnan felveendő munkatársak automatizálási tapasztalata kiemelt jelentőséggel bír.

Ha valaki szeretne ebben az új, világszínvonalú gyárban dolgozni, vagy csak kíváncsi arra, hogyan halad a beruházás, akkor klikkeljen a kerektermek.hu internetes oldalra, ami terveink szerint február közepétől lesz elérhető. Ezen az oldalon minden beruházáshoz kapcsolódó információ elérhető lesz, beleértve az új pozíciók meghirdetését is.

A 90-es években az Alcoa megjelenésével a Köfém hirtelen a város legvonzóbb munkahelyévé vált. Mi ma az Arconic-Köfém vonzereje? Milyen pluszt nyújt az álláskeresőknek?

Stabil és jól fizető munkahelyként a Köfém 78 éve van jelen Székesfehérváron. Biztos vagyok benne, hogy minden családban vannak olyan rokonok, akik nálunk dolgoztak, dolgoznak vagy nálunk szeretnének dolgozni. De a viccet félretéve, tényleg sok fiatal csatlakozik hozzánk a szüleitől, nagyszüleitől hallottak alapján. Az Arconic egy amerikai multinacionális nagyvállalat, amely több mint 25 országban van jelen. Több projektben más országokban működő Arconic vállalatok munkatársaival dolgozunk együtt, így nálunk konkrét lehetőség van külföldi tapasztalatszerzésre is. Büszkék vagyunk arra is, hogy olyan termékekhez gyártunk alkatrészeket, amelyek a manapság használatos legdivatosabb árucikkekben vagy a legmodernebb közlekedési eszközökben jelennek meg. Végül úgy gondolom, hogy azt is érdemes elmondani, hogy a versenyképes alapbéren túl komoly juttatási csomagot kínálunk a nálunk dolgozóknak. A teljesség igénye nélkül megemlíteném, hogy a havi béren felül több üzletágunk is 13. havi fizetést biztosít a kollégáknak, egyösszegű jelentős karácsonyi juttatást adunk és emellett kollégáink a cég eredményeitől függő éves bónuszt is kapnak. A régió egyik legmagasabb cafeteria juttatása van nálunk, életbiztosítást és privát egészségbiztosítást kötünk valamennyi dolgozónkra és hozzájárulunk a munkatársak önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításaihoz is.

GazdaságSzékesfehérvárFejér megyearconicKöfémkerék ipari beruházás