2024.06.17, Hétfő

A Cerbona tulajához került az egyik népszerű kalocsai cég

mti

2017.06.15. 09:36

A műzliszeletekről ismert Cerbona Élelmiszeripari Kft. tulajdonosa megvásárolta a kalocsai Agrimill-Food Kft.-t, a Ham-Let puffasztott gabonaszeletek gyártóját.

A közlemény szerint a felvásárlás után az Agrimill-Food megőrzi jogi önállóságát, viszont a cég további működését a Cerbona munkatársai aktívan támogatják. A Ham-Let gyártása Kalocsán marad, mind a húsz alkalmazottat megtartják, és 100 millió forintos beruházásba kezdenek. Novemberben indulhat meg a termelés az új gyártósoron, amely magasan automatizált berendezés lesz és többfajta termék előállítását teszi lehetővé - fejtette ki a közleményben   Mészáros Tamás, a Cerbona ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy a két márka építését a puffasztott gabonaszeletek piacán egymás mellett folytatják a jövőben, és mindkét brand alatt új fejlesztésű termékeket is forgalomba hoznak majd. 

A müzli-, müzliszelet és gabonapehely-piacon meghatározó szereplőnek számító Cerbona évekkel ezelőtt belépett a puffasztott szeletek piacára és a kedvező értékesítési eredményeket látva tavaly új gyártósort állított üzembe székesfehérvári üzemében 200 millió forintos beruházásból. A társaság - a folyamatosan bővülő hazai és külföldi igények kielégítésére - jelenleg gluténmentes termék gyártósort telepít, amelyen júliusban elindul a termelés.

A 130 embert foglalkoztató Cerbona Élelmiszeripari Kft. tavaly növelte bevételét és nyereségét, 2016-os árbevétele több mint 3,4 milliárd forint, adózás előtti eredménye pedig 251 millió forint volt az előző évi 3,2 milliárdos forgalom és 214 millió forintos adózás előtti eredmény után. 

Idei terveikben az árbevétel 10 százalékos növelése, valamint a profit további emelése szerepel.

A nyilvános cégadatok szerint az Agrimill-Food Kft.-nek 2015-ben 142,4 millió forintos árbevétel mellett 1,5 millió forint adózott eredménye, míg tavaly 195 millió forint árbevétel mellett 7,1 millió forint adózott eredménye volt.

 

Forrás: mti

GazdaságSzékesfehérvárélelmiszeriparkalocsacerbonaAgrimill-Food Kft.Ham-Letpuffasztott rizs