2024.04.19, Péntek

Kapacitást bővít és fejleszt a Karsai Alba Kft.

mti

2017.05.27. 16:30

Több mint százmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a Karsai Alba Kft. 286 millió forintos kapacitásbővítő fejlesztéséhez a nagyvállalati beruházási támogatás keretében.

Hirdetés

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a nagyvállalati támogatással a kormány 2015 óta 49 nagyvállalat több mint 70 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházásának elindítását segítette elő és 1650 új munkahely létrejöttéhez járult hozzá. Hozzátette: a kormány kész arra, hogy célzott programokkal, a szabályozáson keresztül és források biztosításával is, minél gyorsabbá tegye a fejlődést.

A nemzetgazdasági miniszter kijelentette: a kormány az ösztönző üzleti környezet megteremtése mellett iparfejlesztési programjával, a szakképzési rendszer további fejlesztésével és közvetlen támogatással is segíteni kívánja a hazai vállalatok fejlődését.

Varga Mihály arról is beszélt, hogy Fejér megye már harmadik helyen áll a megyék fejlettségi rangsorában a 2015-ről rendelkezésre álló adatok szerint. A foglalkoztatottak száma a megyében 2010 és 2016 közt 165 ezerről 194 ezerre emelkedett.

A Karsai Alba Kft. az elmúlt 18 évben proaktívan reagált a piaci igényekre, nemcsak az alkalmazott technológiát fejlesztette, hanem a szerszámgyártást is - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

Karsai Béla a Karsai Holding elnök-vezérigazgatója elmondta: a cégcsoport két divízióban a gyógyszeripar, a kozmetikai ipar és a tejipar számára csomagolóanyagok, valamint autóipari termékek gyártásával foglalkozik. A holding tagvállalataként működő Karsai Alba Kft. 286 millió forintos székesfehérvári beruházásának részeként egy CNC esztergát, egy számítógép vezérlésű szikraforgácsolót, a fröccsöntés területén pedig egy olyan IML technológiára alkalmas eszközt is beüzemelnek, amely innovatív terméknek számít Európában.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Karsai Alba Kft. 170 dolgozót foglalkoztat székesfehérvári és körmendi telephelyén. A nyilvánosan elérhető  legutóbbi éves beszámolója szerint értékesítési árbevétele 2015-ben 2,112 milliárd forintot ért el, adózott eredménye 89,6 millió forint volt. A megelőző évben 1,981 milliárdos nettó árbevétel mellett 80,4 milliós adózás utáni eredményt ért el.

 

Forrás: mti

GazdaságSzékesfehérvárfejlesztéskapacitásbővítésKarsai Alba Kft.