2024.02.29, Csütörtök

Enyészetből érték – elkészült a szaunapark Dunaújvárosban

2016.03.21. 12:16

Egyedülálló és különleges az a szaunapark, ami Dunaújvárosban, a Szalki-sziget kempingjében nyílt a Duna partján. Aki ismerte korábban a helyet, az felettébb elcsodálkozik, ha most arra jár.

Hirdetés

Egyedülálló és különleges az a szaunapark, ami Dunaújvárosban, a Szalki-sziget kempingjében nyílt a Duna partján. Aki ismerte korábban a helyet, az felettébb elcsodálkozik, ha most arra jár.

A szombati nyitóünnepség után tegnap óta várja vendégeit Dunaújváros új kikapcsolódási helye, a Szalki-sziget kempingjében felépült szaunapark.

Valaha a sziget turistákkal teli, népszerű családi szórakozóhely volt, azonban a 90-es években az enyészet vette át a kemping felett a hatalmat. Tíz éve született meg az elhatározás a sziget rehabilitációjáról.

- A szigeten mindig történik valami, amire büszkék is vagyunk- kezdte köszöntőjét Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a megnyitó ünnepségen.

- Mi úgy gondoltuk, hogy a Szalki-sziget a dunaújvárosiaké, ezért 2006-ban elhatároztuk, hogy ha lesz rá politikai lehetőségünk, ha bizalmat kapunk a választóktól, akkor visszaadjuk a dunaújvárosiaknak úgy, hogy sportolásra, kulturális programokra, tartalmas kikapcsolódásra alkalmas legyen. 2010-től jó partnert találtunk a város cégében, a DVG Zrt-ben a beruházásokra. Először a vízminőséget kellett helyreállítani, onnantól kezdve megnyílt a fürdőzési lehetőség a szabadstrandon. Tavaly nagyobb faházakat alakítottunk ki, így már éjszakákat is el tudnak tölteni a kirándulók, pihenni vágyók. Most pedig egy újabb elemmel bővült a kínálat, amikor is átadhatjuk a szaunaparkot. De itt még nem állunk meg, hiszen további fejlesztési terveink vannak – mondta el beszédében a polgármester.

A dunaujvaros-com fotóján zongorázni lehet a különbséget.

A régi tíz kisház teljesen megújult, kívül-belül faburkolatot kapott. Háromban szaunát alakítottak ki, többiben öltöző, vizesblokk és pihenőhelység található. A házak elé helyezett fatüzelésű, hatalmas fadézsa melegvizes fürdőzésre ad lehetőséget.

Az eddigi elképzelések szerint hétköznap és hétvégén is nyitva lesz majd a szaunapark, valószínűleg a délutáni óráktól kezdve előreláthatóan este 9 óráig. 

 

forrás: dunaujvaros.com, Szalki-sziget: Szabad strand, és Camping

fotók: dunaujvaros.com, Szalki-sziget: Szabad strand, és Camping

Galéria

Helyi hírekDunaújvárosszalki-szigetszaunaparkszabadstrandkemping