2024.07.18, Csütörtök

Egymilliárdos fejlesztés az Alba Regián

2016.03.09. 11:30

Egymilliárd forintból infrastrukturális felújítások, tananyag- és informatikai fejlesztések valósulnak meg az Óbudai Egyetem Alba Regia műszaki karán Székesfehérváron.  

Egymilliárd forintból infrastrukturális felújítások, tananyag- és informatikai fejlesztések valósulnak meg a felsőoktatási struktúraátalakítási alap támogatásával az Óbudai Egyetem Alba Regia műszaki karán Székesfehérváron.

Réger Mihály rektorhelyettes a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a fejlesztések legfőbb célja, hogy a mérnökképzés feltételeit, minőségét javítsák, illetve hozzáigazítsák a cégek elvárásaihoz. Cser-Palkovics András polgármester szerint a beruházások az ország egészét tekintve kiemelten fontosak, hiszen ezek a források sokszorosan megtérülnek az állami költségvetésnek. 
Solti Péter az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztos közölte: 2015-ben 19 oktatási intézményben, mintegy 200 partnerszervezet és 440 hallgató bekapcsolásával valósult meg a duális képzés, idén a képzés 26 intézmény kínálatában jelent meg, több mint 500 partnerszervezet részvételével, a következő tanévtől pedig 2600 duális képzési helyet tölthetnek így be. A felsőoktatási stratégiában korábban az a cél fogalmazódott meg, hogy 2020-ra a mindenkor beiskolázott első évfolyamosok nyolc százaléka részesüljön duális képzésben, ám ez hamarabb is elérhető - vélekedett.
    Az esemény sajtóanyaga szerint ebből a pénzből az intézményben egy villamosmérnöki, egy informatikai és egy gépészmérnöki orientáltságú laboratóriumot alakítanak ki, valamint két egyetemi épületet újítanak fel. Ezenkívül az e-learninghez szükséges tananyagfejlesztések, valamint a duális képzés javítását szolgáló kérdőíves vállalati felmérések készültek. A tervek szerint a projekt június végén fejeződik be.

mti

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárfejlesztésalba regia