2024.05.11, Szombat
Új parkolók és ivókút létesül Dunaújváros 2. választókörzetben
pexels - illusztráció

Új parkolók és ivókút létesül Dunaújváros 2. választókörzetben

dunaujvaros.hu

2020.06.23. 17:30

A 2. választókörzetben tartott szemlét Utassy Éva önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester szerda délelőtt. A körzetbejáráson a víztorony melletti ideiglenes parkolót, valamint a felső Duna-parti kutyafuttatót és a mellette lévő zöld területet is megtekintették.

A képviselő asszony elmondta: korábban már több lakó is jelezte, hogy nehézkes a parkolás a víztorony környékén, az extrém sportpályát viszont senki sem használta, mert az ott lévő elemek elhasználódtak. A gördeszkások a kalandpark területén lévő pályát használhatják, a régi pálya helyén pedig parkolókat alakítottak ki. Hozzátette: korábban sokan a zöld területen álltak meg autóikkal, az új parkoló megnyitásával ezt a problémát sikeresen orvosolták. Egyúttal köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik már "be is lakták" az új parkolót- ahelyett, hogy a füvön állnak meg, az ideiglenesen kialakított helyek valamelyikét használják.  A területen várhatóan még idén ősszel egy nagyobb beruházás is elindul, ekkor a parkolót is átalakítják majd. 

Pintér Tamás a körzetbejáráson többek között arról is beszélt, hogy a tervek között szerepel egy másik terület megnyitása is a környéken, amellyel szintén céljuk az, hogy enyhítsék a Római városrész parkolási gondjait. A polgármester kiemelte: a felmerülő igényeket mindenképpen meghallgatják, és a nehéz anyagi körülményekhez mérten a lehető legjobb megoldást igyekeznek megtalálni. Ellátogattak még a felső Duna-parti kutyafuttatóhoz, amelynek környékén több változtatást is szeretnének a lakók. 

Utassy Éva elmondta: elkezdik egy ivókút kialakításának tervezését, amely főként a kutyásoknak lehet nagy segítség, hiszen most nincs itatási lehetőség. A kikapcsolódni vágyók kényelmének szolgálatára, illetve a régi időket visszaidéző pingpong asztalok kihelyezését is szorgalmazza. 

Pintér Tamás polgármester elmondta: nagy beruházásokra jelenleg nincs lehetőség, de a képviselők is azon dolgoznak, hogy a lakókkal közösen megtalálják azokat a kisebb fejlesztési lehetőségeket, amelyek elsőre ugyan apróságnak tűnhetnek, de mégis, sokak számára teszik komfortosabbá a város közterületeit. 

AktuálisDunaújvárosFejér megyeparkolóberuházás