2020.06.05, Péntek

Hirdetés

Jövő héttől már két ügyeletes óvodába várják a székesfehérvári gyerekeket
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Jövő héttől már két ügyeletes óvodába várják a székesfehérvári gyerekeket

szekesfehervar.hu

2020.04.26. 16:54

Az egyre növekvő igények miatt jövő héttől újabb ügyeletes óvodát nyitnak ki Székesfehérváron. A Tolnai Utcai Óvoda mellett hétfőtől a Napsugár Óvoda is fogadja gyerekeket a rendkívüli helyzetben. A bölcsődéknél egyelőre nem lesz változás, továbbra is a Mesevilág Bölcsőde fogadja a gyerekeket a városban.

Hirdetés

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata folyamatosan figyelemmel kíséri a rendkívüli helyzetben a városi családok helyzetét és igényeit, különös tekintettel a létszámokra a bölcsődei és az óvodai ügyeleti rendszerben.

Az egyre növekvő szülői igényekhez igazodva a városvezetés úgy döntött, hogy április 27-től, jövő hétfőtől újabb óvodát nyit meg, így a Tolnai Utcai mellett a Napsugár Óvodát vehetik majd igénybe a családok, akik nem tudnak gyermekük napközbeni felügyeletéről gondoskodni.

Az ellátási területek felosztása az alábbiak szerint alakul: a Napsugár Óvoda fogadja saját növendékein kívül a Szivárvány, a Gyöngyvirág, a Rákóczi utcai, az Árpád úti, valamint Felsővárosi Óvodákba és tagintézményeikbe járó kisgyermekeket, a Tolnai Utcai Óvoda pedig a Maroshegyi, a Hosszúsétatéri, a Ligetsori, a Belvárosi Brunszvik Teréz és a Szárazréti Óvodákba és tagintézményeikbe járó növendékeket fogadja.

A bölcsődei ügyeleti rendszerben egyelőre nem lesz változás, az intézmények közül továbbra is a Mesevilág Bölcsőde látja el a gyerekek felügyeletét és gondozását az egész városra vonatkozóan.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeKoronavírusügyeletes óvoda