2024.04.20, Szombat
Anyák napi készülődés - ötletekkel segít a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár
szekesfehervar.hu

Anyák napi készülődés - ötletekkel segít a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár

szekesfehervar.hu

2020.04.30. 08:00

A Vörösmarty Mihály Könyvtárban egyre jobban hiányzik az aktív kapcsolat az olvasókkal. Amíg újra lehetőség lesz a találkozásra, a könyvtárosok mindent megtesznek, hogy ezt a kapcsolatot fenntartsák, más területen ápolják, építsék. A hasznos és megbízható tartalmakat adó linkek ajánlása mellett tematikus sorozatot is indítanak. Ezen a héten az anyák napjára készülhetünk.

Hirdetés

Lassan már két könyvkölcsönzési idő is eltelik azóta, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár és tagkönyvtárai a virtuális térbe költöztek a koronavírus-járvány miatt.

A könyvek illatát, a válogatás örömét, vagy éppen a tanuláshoz szükséges kötetek keresgélését a polcokon az olvasóknak nélkülözniük kell, ám a könyvtárosok segítségét szerencsére nem.

A www.vmk.hu oldalon, a könyvtár honlapján hasznos oldalakon gyűjtik a linkajánlókat pedagógusok, gyerekek, szépkorúak számára, segítséget próbálnak nyújtani az otthoni tanuláshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Virtuális kirándulásra hívják a honlap látogatóit, könyvismertetéseket készítenek, szabadon hozzáférhető oldalakat mutatnak be.

Most egy új, tematikus sorozatot is indítanak.

Május első vasárnapja az anyákról szól: édesanyákról és nevelőanyákról, nagymamákról és dédnagymamákról, ükmamákról és szépmamákról. A Vörösmarty Mihály Könyvtár ennek apropóján minden nap megoszt valamit Facebook-oldalán, ami segítséget jelent az ünnepre való készületben, ebben a nem mindennapi időszakban.

Ma egy olyan linkgyűjteményt tettek közzé, amelyen könnyen elkészíthető ajándékok ötletei találhatók. Szerdán könyvajánlóval jelentkeznek, csütörtökön sütemények receptjeit osztják meg, míg pénteken egy cikkgyűjtemény csokrot nyújtanak át „Minden, ami anyák napja” címmel. Szombaton az olvasóké lesz a főszerep, aki az interaktív posztban oszthatják meg anyák napi élményeiket, emlékeiket. Május első vasárnapján, anyák napján pedig versekkel, idézetekkel köszöntik az olvasókkal közösen az édesanyákat.

Aktuálisanyák napjamájuskészülődésSzékesfehérvárFejér megyeVörösmarty Mihály Könyvtár