2024.03.28, Csütörtök
Látogatási tilalom és szigorítások a Szent György Kórházban
szekesfehervar.hu

Látogatási tilalom és szigorítások a Szent György Kórházban

szekesfehervar.hu

2020.03.19. 15:30

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház is változtatásokat vezetett be a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel. A többi egészségügyi intézményhez hasonlóan a fehérvári kórházban is életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalom, de az intézmény vezetősége a járóbeteg-ellátás tekintetében is életbe léptetett bizonyos szigorításokat.

Hirdetés

A többi egészségügyi intézményhez hasonlóan Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is bevezették az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalmat. 

Látogatási engedélyt a legindokoltabb esetekben, minden tekintetben tünetmentes hozzátartozónak ad ki a kórház. A látogatást engedélyező hozzájárulást az osztályvezető főorvos adja, és az – tekintettel a járványügyi helyzetre – bármikor indoklás nélkül visszavonható.

A járóbeteg-ellátás vonatkozásában kizárólag a sürgős, tartós egészségkárosodás veszélyét jelentő esetek ellátása történik, minden egyéb járóbeteg-ellátás a kihirdetett veszélyhelyzet végéig felfüggesztésre kerül. Ez vonatkozik a székesfehérvári központi kórházra, és érvényes valamennyi szakrendelőkre is. A kórház tájékoztatása szerint: ha valaki időponttal rendelkezik kontrollvizsgálatra, a későbbiekben, amikor már megszűnt a járványügyi veszélyhelyzet, új időpontot kap.

A megváltozott ellátási rendről, az igénybe vehető ellátási helyekről és azok megközelítéséről mindenkit a belépési pontokon tájékoztatnak. Ezek a következők:

- A Seregélyesi úti porta a gyermek sürgősségi ellátás és szülészet-nőgyógyászat  esetében.

- A Hunyadi úti sürgősségi bejárat csak a sürgősségi és trauma sürgősségi esetekre. A Rendelőintézetbe kizárólag akut estekben a Hunyadi úti II. sz. szakrendelő rendelőbejáratnál.

- A látogatási engedéllyel rendelkezők a kórház valamennyi fekvőbeteg osztályára hétköznap és hétvégén 16-18 óra között, a Hunyadi úti „gombaporta” bejáratán (mentőfelhajó alatt) keresztül mehetnek be a kórházba.

- A Seregélyesi úti 16. sz. alatti portánál az akut pszichiátriai esetek, a krónikus osztályra és a bőrgyógyászati osztályra látogatási engedéllyel rendelkezők léphetnek be.

- Vérvételre csak sürgős, tartós egészségkárosodást okozó betegség ellátása esetében van lehetőség.

- Szociális otthonokból csak orvosi beutalóval érkező beteget fogadnak.

- Valamennyi akut, sürgősségi ellátást igénylő esetben a kórház sürgősségi osztályát kell felkeresni. A koronavírus-gyanúval érkező beteget a kivizsgálások idejére elkülönítik. 

A működés átszervezése lehetőséget biztosított arra, hogy a kórház 65 plusz helyet biztosítson a jelenleg is meglévő infektológiai ágyain felül, egy külön épületben, valamint az ehhez szükséges humánerőforrás is rendelkezésre áll a Szent György Kórházban.

Az intézmény arra kéri betegeit, hogy akik kontrollvizsgálat céljából, vagy szakorvosi javaslat lejárta miatt keresnék fel a rendeléseket, halasszák el látogatásukat, tekintettel arra, hogy a kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódóan módosított 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosítása alapján az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

A járványügyi helyzettel kapcsolatban minden információt megtalálnak az érdeklődők az Operatív Törzs által üzemeltetett honlapon.                      

Aktuálislátogatási tilalomKoronavírusFejér megyeSzent György Kórház