2024.04.20, Szombat
Idén is jótékony célt szolgált a Carissa Kupa
dunaujvaros.hu

Idén is jótékony célt szolgált a Carissa Kupa

dunaujvaros.hu

2020.03.13. 16:40

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség idén tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Carissa Kupa elnevezésű nemzetközi kispályás labdarúgó tornát.

Hirdetés

A több napon át tartó eseményen azonban nem csak a sport, hanem a jótékonyság is főszerepet kapott: a szervezők ezúttal a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályát támogatták abban, hogy a befolyt összegből az egészségügyi intézmény egy ún. Stroke őrző szobát alakítson ki az osztályon, és betegőrző monitorokat, illetve speciális műszereket vásároljon.

A januári XVIII. Carissa Kupa alkalmával összegyűjtött  1.715.897,- forintból végül 4 darab betegőrző monitort és 3 darab speciális véroxigénszint mérőt adtak át. A Stroke őrzőt pedig a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség partnerei, támogatói újították fel több, mint 2.000.000,- forint értékben. A jótékonysági akció záróeseményén részt vett Szabó Zsolt, alpolgármester is, aki elsőként megköszönte a kórház szakembereinek azt az erőfeszítést, amelyet eddig is tettek az intézményben a koronavírus megelőzése érdekében. Tiszteletét, háláját és megbecsülését fejezte ki az a dolgozók felé előre is azért az időszakért, amelyben majd valószínűleg helyt kell állniuk a következőkben. Elmondta: az önkormányzat 1,6 millió forinttal támogatta a Carissa Kupa megszervezését. Szerinte ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna ez az összeg. „Mindannyian bele tudjuk képzelni magunkat abba a helyzetbe, hogy mennyire nehéz és kiszolgáltatott lehet egy stroke-on átesni, és azt gondolom, hogy a Carissa Kupa szervezői nagyok sokat segítettek az emberséges körülmények megteremtésében. Ezért is szeretnék köszönetet mondani. A jövő évben is, a lehetőségekhez mérten,  támogatni fogjuk a rendezvényt. Szerintem a jótékonykodás, a sport és a közösség szervezés nem lehet politikai kérdés. Nekünk, politikusoknak az a feladatunk, hogy azokat a  szervezeteket és azokat az embereket, akik ebben jót tesznek, támogassunk- emelte ki Szabó Zsolt.

AktuálisDunaújvárosi Labdarúgó SzövetségCarissa Kupakispályás labdarúgó tornasportjótékonyság