2023.01.29, Vasárnap
A 2020-as év első fehérvári babáit, Ivánt és Annát köszöntötték
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

A 2020-as év első fehérvári babáit, Ivánt és Annát köszöntötték

szekesfehervar.hu

2020.01.03. 21:00

A 2020-as év első fehérvári kisbabáit, Lits Ivánt és Vízer Annát köszöntötték pénteken a Szent György Kórházban. Iván az év első napján hajnali 4 óra 42 perckor született, míg Anna valamivel 10 óra után látta meg a napvilágot. A babák és az anyukák is jó egészségnek örvendenek.

Hirdetés

Az idei év első babáit, Lits Ivánt és Vízer  Annát pénteken köszöntötték a Szent György Kórházban.

 

 

Az idei év első babája, Lits Iván 2020 január 1-jén, 4 óra 42 perckor született 3,6 kg-os súllyal. A szülés rendben ment, az édesanya, Németh Viktória és a baba is jó egészségnek örvend. Az év első babáját Székesfehérvár idén is egy kötvénnyel ajándékozta meg, melyet Cser-Palkovics András polgármester adott át délelőtt Iván édesanyjának. Vele tartott Mészáros Attila alpolgármester és Deák Lajosné, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka is.

 

 

Ajándékcsomaggal kedveskedett a város Vízer Annának is, aki újév első napján, valamivel 10 óra után született. Anna és édesanyja, Zemlényi Kinga is jó egészségnek örvendenek, a baba 3kg-os súllyal született.

Dr. Hagymásy László, a Szülészet-nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy 2019-ben 2614 újszülött látta meg a napvilágot a Szent György Kórházban, ez közel 100-al több, mint 2018-ban. A kórház 200 millió forintot nyert el a nemrégiben a Családbarát Szülészet Pályázati Program keretében, amely lehetőséget ad szülőszobák, gyermekágyas szobák és az ahhoz tartozó helyiségek, így mosdó, öltöző, zuhanyzó felújítására és alternatív szüléstámogató helyiség kialakítására és felszerelésére is.

A nyertes pályázathoz kapcsolódóan az építkezés decemberben indult a Szent György Kórházban és várhatóan tavaszra fejeződik be. Felújítják többek között a szülőszobákat is a vizesblokkokkal együtt, valamint olyan alternatív szülőszobát is kialakítanak, ahol lehetőség lesz a vízben szülésre is.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megye2020születésÚjévFejér Megyei Szent György Kórház