2024.04.26, Péntek
Látványos hőtérképen mutatják be Székesfehérvár biciklis útvonalait
Bringázz a Munkába - Facebook

Látványos hőtérképen mutatják be Székesfehérvár biciklis útvonalait

kerekparosklub.hu

2019.08.13. 15:00

A "Bringázz a Munkába!" kampány keretében a résztvevők 480 ezer kilométert megtéve 214-szer tekerték körbe Magyarországot. Több mint 480 ezer kilométert tekertek május 6-31. között.

Hirdetés

A nyereményjátékkal összekötött kampányhoz  5293 ember csatlakozott, Ők együtt összesen

  • 483 944 kilométert tekertek le - vagyis 214-szer tekerték körbe Magyarországot a határok mentén;
  • 8 642 144 kcal energiát égettek el izmaikban - aminek pótlásához körülbelül 2,5 tonna gumimaci vagy egy 140 035 tojásos rántotta elfogyasztására lenne szükség;
  • 69 678 318 forint benzinpénzt spóroltak meg - amiből közel 3500-szor lehetne megtankolni egy átlagos benzines autót, vagy közel 700 jobbfajta biciklit lehetne vásárolni;
  • 76 947 tonna szén-dioxid kibocsátását kerülték el;

mindezt egy olyan május során, amikor a szokásos csapadék sokszorosa esett, például volt olyan település, ahol egy nap alatt hullott le a havi átlagos 62 milliméternyi eső.

Az öt legtöbbet bringázó város 2019 májusában a biciklis napokat számítva: Budapest, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár és Győr, a megtett kilométereket nézve pedig Budapest, Szeged Székesfehérvár, Debrecen és Győr lett. Vagyis Debrecenben több alkalommal ültek bringára, mint Székesfehérváron, ahol viszont nagyobb távokat tekertek a résztvevők.

A hőtérképekből jól látszanak a városok népszerűbb biciklis útvonalai, melyek nem minden esetben követik az adott város úthálózatát. Budapesten például szembetűnő a kijelölt kerékpárutak és sávok népszerűsége, míg például a Nagykörút vékonyabb vonallal szerepel, mint amilyen fontos szerepet tölt be a város életében.

 

Nézzük a térképeket!

Nagy felbontásban letöltheted innen.

 

 

Hamarosan jön a következő játék!

A szeptember 9-től 22-ig tartó őszi, nyereményjátékkal összekötött kampány újra a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg.

További információk a játék Facebook eseményében és honlapján lesznek elérhetők, nézd meg!

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyebiciklis útvonalBringázz a munkába!Magyar Kerékpárosklub