2024.04.24, Szerda
Ideiglenes körforgalom épül Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

Ideiglenes körforgalom épül Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.08.26. 12:26

A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben várhatóan a szeptember 9-i héttől ideiglenes körforgalmat alakítanak ki, majd ezt követően, a tapasztalatok birtokában épülhet meg a végleges körforgalom. Az ideiglenes körforgalom miatt áthelyezik a buszmegállót is, amire a Zsolnai úti járda felújítását követően kerül sor.

Hirdetés

Amióta megnövekedett az autók száma, egyre balesetveszélyesebb a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződése.

 

 

Az autók nagy sebességgel közlekednek, a kanyar beláthatatlan és a jelenlegi kialkaítással zebrát sem lehet felfesteni, így más megoldást kellett találni a Pozsonyi út- Zsolnai út kereszteződésében. A szakemberek egy körforgalom kialakítását javasolják, ezt látják az egyetlen megvalósítható megoldásnak. Várhatóan szeptember 9-től ideiglenes körforgalom lesz, amennyiben ez a megoldás beválik, végleges körforgalmat alakítanak ki a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésében.

 

 

Östör Annamária, Öreghegy önkormányzati képviselője elmondta, lakossági kérésre a következő napokban elkezdődik az ideiglenes körforgalom kialakítása, ami várhatóan szeptember 9-ig készül el.

"Ezzel biztonságosabb lesz az átkelés a gyalogosok számára, és lelassítja az elhaladó autók sebességét. Most ideiglenes körforgalmat alakítunk ki, a végleges körforgalom kialakítása az engedélyek beszerzésével együtt hosszabb időt vesz igénybe. Csak akkor tudjuk majd a világítást és a zebrákat hozzáépíteni, amikor ezt az engedélyt megkaptuk. Most azokat a munkálatokat tudjuk elvégezni, amihez nem kell engedély. Szeptember 9-i héttől alakítják ki a végleges körforgalmat, addig pedig a hozzá kapcsolódó munkálatokat végezik el. Kérjük a lakók türelmét és figyelmét az iskolakezdésre való tekintettel." - hangsúlyozta Östör Annamária önkormányzati képviselő.

 

 

Nagy Zsolt közlekedési irodavezető szerint két lakossági igény találkozott: egyszerre zajlik járdafelújítás és az ideiglenes körforgalom kialakítása.

A járdafelújítás a Zsolnai utca elején történik, ez lehetővé teszi, hogy áthelyezzék az autóbuszmegállót egy kicsit távolabb a csomóponttól, így lehetővé válik a körforgalom kialakítása: "Ideiglenesen olyan állapotot tudunk létrehozni burkolati jelekkel, prizmákkal, illetve a középszigetet virágládákkal kirakva, ami az autók sebességét lelassítja. Megrendeltük az engedélyezési tervek elkészítését is. Ha ez az ideiglenes körforgalom beválik, akkor kiépítjük a véglegeset, a jövő évi költségvetésben biztosít forrást ehhez az önkormányzat."

 

 

Bozai István városgondnok elmondta, hogy a buszmegálló áthelyezése miatt nagyobb felüleletű járdafelújítás történik:

"Buszmegálló nem lehet a körforgalomban, így az erdetileg tervezettnél jóval nagyobb járdafelújítási szakaszt tudunk megvalósítani a Zsolnai úton. Az ideiglenes körforgalomhoz a forgalomtechnikai eszközöket is a Városgondnokság helyezi ki, amint a járdafelújítás elkészül, a forgalomkorlátozás megszűnik és a buszmegállót áthelyezzük, akkor tudjuk megvalósítani az ideiglenes körforgalmat: erre várhatóan a szeptember 6-a körül kerülhet sor."

Galéria

AktuáliskörforgalomSzékesfehérvárFejér megyeútfejlesztés