2024.03.19, Kedd
Katasztrófavédelem: 216 településen folytatódik a szúnyoggyérítés
MTI Fotó: Sóki Tamás - illusztráció

Katasztrófavédelem: 216 településen folytatódik a szúnyoggyérítés

MTI

2019.06.03. 18:20

Ezen a héten az ország 216 településén, ezen belül három fővárosi kerületben, összesen 86 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

Mukics Dániel közleményben azt írta, a Balatonnál, a Velencei- és a Tisza-tónál a partközeli településéken a korábbi biológiai lárvagyérítés után elkezdik a kifejlett szúnyogok elleni védekezést, a Duna mentén, Komáromnál, Mohács környékén és Mosonmagyaróvárnál, valamint Békés megye nagy részén pedig permetezést végeznek.

A héten pótolják Szolnok környékén, a Csepel-szigeten és Budapesten a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt szúnyogirtást.

Ismertette, a sok eső és a meleg időjárás miatt az ország számos településén számítani lehet a szúnyogok tömeges megjelenésére.

A szúnyogok elszaporodása ellen sokat segít a vízzel teli vödrök kiürítése. A szúnyoggyérítés heti programja, hogy melyik településen mikor permeteznek, a katasztrofavedelem.hu weboldalon érhető el.

AktuálisszúnyogirtásVelencei-tóBalaton OKF