2024.04.27, Szombat
Véget ért az öttusa világkupa székesfehérvári versenye
szekesfehervar.hu

Véget ért az öttusa világkupa székesfehérvári versenye

szekesfehervar.hu

2019.05.05. 20:00

A mix váltók küzdelmével zárult a május 1-én kezdődő öttusa világkupa-verseny a székesfehérvári Bregyó-közi sportcentrumban. Csaknem kétszáz öttusázó érkezett a versenyre, amelyen a magyarok legjobb eredményét az Alba Öttusa kiválósága, Alekszejev Tamara érte el, aki első lett a nők mezőnyében. A záró napon mix váltóban Regós Gergellyel párban indult, de itt nem állhatott dobogóra, ellentétben a második helyen végző Guzi Blanka, Kardos Bence duóval.

Hirdetés

A világkupa utolsó versenynapján a mix váltók között Alekszejev Tamara ezúttal Regős Gergellyel párban versenyzett, és főleg a rosszul sikerült lovaglás miatt csak kilencedik helyről indulhatott a futás-lövészet kombóban. Vívásban még jól szerepeltek, ötödikek voltak a huszonkét váltó közül, a medencében már kevébé ment nekik. A lovaspályán Tamara nem tudta megismételni két nappal korábbi hibátlan teljesítményét, és Regős lova is húzott le akadályokat. Az utolsó, dupla tusában javítottak két helyet és hetedikként végeztek. A másik magyar váltó Guzi Blanka, Kardos Bence összeállításban a tizenegyedik helyről indulva egészen a másodikig futott fel, vagyis ezüstéremmel zárt a fehérvári versenyen.

Az időjárás sajnos ezúttal nem volt kegyes a szervezőkhöz, de a rendezésre, ahogy a fehérvári versenyeken megszokhattuk, nem lehetett panasz. Az egymáshoz közeli helyszínen bonyolított tusák, a bónusz vívás emelt színpada, a legújabb lőállások mind főpróbát is jelentettek a Magyar Öttusa Szövetség illetékeseinek a budapesti világbajnokság előtt.

AktuálisöttusaSzékesfehérvárFejér megyemix váltóBregyó-közi sportcentrumöttusa világkupaverseny