2024.04.24, Szerda
Kis tűzoltók álltak készenlétbe a székesfehérvári laktanyába
fejer.katasztrofavedelem.hu - Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Kis tűzoltók álltak készenlétbe a székesfehérvári laktanyába

fejer.katasztrofavedelem.hu

2019.05.07. 08:00

Szerelési és tűzoltási bemutatóval várta az érdeklődőket a Tűzoltók napján a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság május 4-én. Szombat délelőtt a dunaújvárosi és a sárbogárdi laktanya kapui is kinyíltak, ahol ugyancsak lehetőség adódott megtekinteni a tűzoltó járműveket, a tűzoltási és műszaki mentési eszközöket, felszereléseket. Székesfehérváron kis tűzoltókkal népesült be a laktanya.

Hirdetés

A megyeszékhelyen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Vizi Ignác tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte az érdeklődőket, majd Benke Dávid Dénes tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok és a szolgálatban lévő „A” csoportos tűzoltók a magasból mentő létraszerrel és egy gépjárműfecskendővel szerelési bemutatót tartottak. A prevenció jegyében a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság a szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek megelőzésének módjáról, a szén-monoxid-érzékelők és a füstérzékelők alkalmazásának jelentőségéről tájékoztatta a látogatókat. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület látványos konyhai olajtűz bemutatóval hívta fel a figyelmet a lángra kapott étolaj helyes oltási módjára. Koppán Viktor Dávid, elnök hangsúlyozta, hogy az edényben meggyulladt zsiradékot egy fedővel vagy serpenyővel kell lefedni, majd el kell zárni a tűzhelyet. A felhevült, lángra kapott olajra, zsiradékra vizet önteni tilos, hiszen akkor egy robbanásszerű tűzgömb keletkezik, amely kiterjedt konyhatüzet és súlyos égési sérüléseket okozhat.

A szertárban a tűzoltó gépjárművek, felszerelések és védőeszközök mellett a mentőszolgálat közreműködésével egy mentőautó, valamint a rendőrség együttműködésével két rendőrgépjármű várta az érdeklődőket.

Galéria

AktuálisTűzoltók napjaSzékesfehérvárFejér megye