2023.01.29, Vasárnap
Kék sétával hívták fel a figyelmet az autizmus spektrumzavarra Székesfehérváron
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Kék sétával hívták fel a figyelmet az autizmus spektrumzavarra Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.04.03. 13:00

Az Autizmus Világnapja alkalmából „Kék séta" indult kedden az Országalmától a Hotel Magyar Királyig. A demonstráció célja idén is az volt, hogy ráirányítsák a társadalom figyelmét az autizmus spektrumzavarra.

Hirdetés

Az idei évben is sokan jöttek el, hogy kifejezzék elkötelezettségüket a szemléletformálás és az elfogadás mellett.

 

 

A Kék sétán részt vett Mahlerné Köfner Anikó, a Más Fogyatékos Alapítvány kuratóriumi elnöke, Spányi Antal, megyés püspök, Cser-Palkovics András polgármester ès Molnàr Tamàs önkormànyzati kèpviselő is. Az Autista Klubhoz, valamint az Autisták Országos Szövetsége székesfehérvári Info-Pontja és a Más Fogyatékos Alapítvány által elért érintettekhez és családjaikhoz csatlakoztak az Arany János Iskola Budai és Seregélyesi úton működő tagozatainak diákjai, az Ezredéves Iskola néhány tanulója, az Érted Vagyunk EGYMI diákjai, a csókakői Autifarm lakói és a Szent Kristóf Ház lakói is.

 

 

Spányi Antal megyéspüspök a rendezvény kapcsán hangsúlyozta, hogy az autizmus spektrumzavar milliókat, tízmilliókat érint.

"Ez olyan jelentős tömeg, amelynek baja mellett nem mehetünk el szó nélkül. Szeretnünk, segítenünk kell őket, beszélni kell róluk, sajátos világukat - amennyire lehet, amennyire képesek vagyunk - meg kell ismerni és meg kell ismertetni másokkal, hogy tudjuk, hogy kik ők, miért olyan furcsák, miért olyan mások. Tudnunk kell, hogyan kezeljük a velük való kapcsolatot, hogy igazán hatékonyan tudjuk őket segíteni, hogy igazán hatékonyan tudjuk őket szeretni.” - hangsúlyozta Spányi Antal püspök.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeautizmusspektrumzavarkék séta