2024.06.25, Kedd
Agility eszközök is vannak az új öreghegyi kutyafuttatóban
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Agility eszközök is vannak az új öreghegyi kutyafuttatóban

szekesfehervar.hu

2019.04.03. 20:00

Elkészült a Béla út- Fiskális utca kereszteződésével szemközti zöldterületen kialakított új, 750 négyzetméteres, agility eszközökkel felszerelt kutyafuttatót. A beruházást örömmel fogadták a kutyatulajdonosok, akik kedvenceikkel együtt biztonságos körülmények között tölthetik itt a szabadidejüket.

A kutyafuttatót egy 30X25 méteres füves terület bekerítésével alakították ki a Béla úti temető és a közeli iparterület között. Székesfehérváron ez az első olyan, önkormányzati beruházású kutyás terület, ahol agility akadályok – palló, lyukas fal és szlalompálya – szolgálják az állatok játékos tanítását, mozgását.

 

 

A Béla úti temetőnél és annak parkolójában működő térfigyelő kamerákkal elérik a kutyafuttató területét is, ami növeli a biztonságot. Erre azért van szükség, mert megdöbbentő módon vannak olyan személyek, akik a kutyafuttatókban igyekeznek megmérgezni az állatokat. A képviselő arra intett, hogy ezt senki ne tegye, mert a kutyák az ember legjobb barátai, társaságot biztosítanak, védenek, őriznek minket. A gyerekek is imádják a kutyákat, és megtanítható velük a felelősségvállalás.

Vadász-Király Edit, a Székesfehérvári Kegyeleti Központ vezetője arról beszélt, hogy a Béla úti temetőbe kutyát nem lehet bevinni, kivéve a vakvezető ebeket.

Szekeresné Kovács Ildikó, a Városgondnokság városkarbantartási vezetője hozzátette: a többi önkormányzati beruházású kutyafuttatóhoz hasonlóan a Béla útit is a Városgondnokság munkatársai kivitelezték. Az agility eszközök igen népszerűek, van rájuk igény, így elképzelhető, hogy az eddig elkészült futtatókba is elhelyeznek ilyen játékokat.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeAgilitykutyafuttató