2024.04.25, Csütörtök
Rajz,- irodalmi és fotópályázatot hirdettek Fejér megyei iskolásoknak a Víz Világnapjára
szekesfehervar.hu

Rajz,- irodalmi és fotópályázatot hirdettek Fejér megyei iskolásoknak a Víz Világnapjára

szekesfehervar.hu

2019.02.13. 20:00

A Fejér megyei általános iskolák tanulói számára a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából rajz- és irodalmi,- és fotópályázatot hirdet a Fejérvíz Zrt. A Víz Világnapjának idei jelmondata: „Vizet mindenkinek!”. A részletes pályázati kiírások a www.fejerviz.hu honlapon találhatók.

Hirdetés

A pályázatra olyan műveket várnak, amelyek a vízkincs értékével, fontosságával, életünkben betöltött szerepével vagy akár szépségével hozhatók összefüggésbe.

A rajzpályázaton technikai megkötést nem tettek, de legfeljebb A3-as méretű, rajzokat, vagy maximum 20x20 cm-es alapterületű kisplasztikákat várnak. Minden tanuló egy rajzzal (festménnyel, kisplasztikával, plakáttal stb.) szerepelhet.

A Depónia Nonprofit Kft. 1 db különdíjat ajánlott fel a kiírás mellékletében szereplő kabalafigurájukat népszerűsítő, zsűri által legjobbnak ítélt, rajzos kategóriába sorolható pályamunkának.

Az irodalmi pályázatra (általános iskolások) olyan versek, mesék, rövid kis írások küldhetők, melyek terjedelme legfeljebb egy, másfél oldal.

Azokat a pályamunkákat tartják igazán jónak, melyek a gyerekek saját életéhez, környezetéhez, élmény, illetve képzeletvilágához kapcsolódnak.

 

 

A fotópályázatra küldött képek lehetőleg Magyarországon vagy a környező országok területén készüljenek. Kérik, hogy a képeket papír alapon, maximum A3 méretben, valamint elektronikus formában a [email protected] címre is küldjék meg. A képeket *.jpg formátumban várják. A beküldött kép mérete az eredeti jpg fájl mérete legyen, de a hosszabbik oldal minimum érje el a 2500 pixelt, maximális mérete ne haladja meg az 5 MB méretet.

Beküldéskor az email tárgyához kérjük beírni: „Víz világnapi Fotópályázat”, valamint a levélben a pályázó nevét, iskoláját és osztályát, a kép címét, a kép készítésének helyét.

A pályamunkák leadásának határideje: 2019. március 7-ig, csütörtök

A pályázatokat a FEJÉRVÍZ Zrt-hez, Katonáné Lőrinczy Mária kommunikációs és fogyasztóvédelmi referensnek juttassák el. Postacím: 8000 Székesfehérvár, Királysor 3-15., tel.: 22/535–827. Szakmai zsűrizésről a kiírók gondoskodnak.

 

 

Az alkotások, írások hátoldalán kérik minden pályázó tüntesse fel nevét, osztályát, iskoláját és felkészítő pedagógusának nevét, továbbá csatolja a pályázati kiírás mellékletében szereplő, a szülő, gondviselő által aláírt, személyes adatok kezelésével kapcsolatos nyilatkozatot.

A beérkezett művekből kiállítást rendeznek.

Várhatóan március 21-én, a kiállítás helyszínén megtartandó ünnepségen a díjakat 4 kategóriában (általános iskola, illetve művészeti általános iskola alsó és felső tagozat) adják át. Az első, második és harmadik díj, valamint a különdíj könyvjutalom, de ezen kívül kategóriánként legalább három elismerő oklevelet adnak ki, és a legeredményesebb felkészítő pedagógusokat is jutalmazzák.

A helyezésekről és az ünnepségen való részvételről, annak időpontjáról a díjazottaknak külön értesítést küldenek. A pályázati munkákat a kiállítást követően megtartják (székházaikban közszemlére bocsátják, vagy kiadványokban, honlapokon felhasználják, az adatvédelmi nyilatkozatban részletezettek szerint).

A részletes pályázati kiírások a www.fejerviz.hu honlapon találhatók.

Várják az alkotásokat!

DEPÓNIA Nonprofit Ktt.
Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály
Gaja Környezetvédő Egyesület Székesfehérvár
Közép - dunántúli Vízügyi Igazgatóság
Magyar Hidrológiai Társaság Közép - dunántúli Szervezete
FEJÉRVÍZ ZRt.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeVíz VilágnapjarajzpályázatFejérvíz Zrt.