2024.04.19, Péntek

Szívügyünk Fehérvár - az év legnagyobb szűrőnapjára várják a fehérváriakat

szekesfehervar.hu

2018.11.04. 05:00

Az egészségmegőrzés jegyében fog össze ismét Székesfehérvár Önkormányzata a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal november 7-én. Délután 3 órától ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal várják a szakemberek az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban.

Hirdetés

A szív- és érrendszeri, urológiai, mozgásszervi, szájüregi és stressz-szűrés mellett anyajegyvizsgálatra is lehetőség lesz.

A város legnagyobb szűrőnapján tavaly összesen kétezerötszáz vizsgálatot végeztek el – ez a szám is mutatja, hogy mekkora az érdeklődés a program iránt. Az idei alkalommal ismét számos vizsgálatot vehetnek majd igénybe az ide látogatók: a szív- és érrendszeri, urológiai, mozgásszervi, szájüregi és stressz-szűrés mellett anyajegyvizsgálatra is lehetőség lesz. Szakemberektől tanulhatják meg a hölgyek az emlő önvizsgálatának helyes módszerét és előjegyzést is kérhetnek mammográfiai vizsgálatra. Az érdeklődők kaphatnak táplálkozási tanácsokat a dietetikusoktól és ellenőriztethetik vérnyomásukat, vércukor- és koleszterinszintjüket, de akár a dohányzásról való leszokáshoz is kérhetnek majd segítséget a november 7-én, szerdán 15.00–19.00 óra között.

AktuálisSzékesfehérvárszűrővizsgálategészségszív