2024.06.22, Szombat

Szeretet, gondoskodás, összefogás a gyerekekért

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.11.14. 11:38

Karácsony ünnepére készülve idén is cipősdoboz akciót hirdetnek a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók. Az összegyűjtött ajándékokat a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ által ellátott, állami gondozásban részesülő gyerekekhez juttatják el. A felajánlásokat minden korosztály részére várják, újszülöttől egészen huszonöt éves korig.

Karácsony közeledtével elgondolkozott-e már azon, hogy mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? Elgondolkozott-e már azon, hogy hány gyermek számára tudná szebbé varázsolni az ünnepeket akár egy zacskó szaloncukorral, vagy néhány iskolai sportszerrel, esetleg egy szép mesekönyvvel?

Készítsen Ön is ajándékcsomagot, vagy segítse az ajándékok összeállítását az állami gondozásban lévő gyermekek részére játékokkal (0-18 éves korig), mesés és ifjúsági könyvekkel, sportszerekkel (korhatár nélkül), tartós élelmiszerekkel (konzervek, liszt, cukor stb.), tisztálkodó szerekkel, társas– és logikai játékokkal, illatszerekkel, parfümökkel, új vagy újszerű, tiszta ruhaneműkkel, édességekkel, jó állapotú cipősdobozokkal, csomagolópapírokkal.

A karácsonyi cipősdobozokat, a csomagokba felajánlott ajándékokat 0 és 25 év közötti gyermekek, fiatalok részére várják december 15-ig, naponta 8.00-18.00 óra között a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsön (Pusztaszabolcs, Velencei út 63/2). Az összegyűjtött ajándékokat a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ által ellátott, 880 állami gondozásban részesülő gyerekhez juttatják el a tűzoltók.

Hogyan is készül az ajándékdoboz?

  • Egy jó állapotban lévő, üres cipősdoboz tetejét és alját külön-külön csomagolja be csomagolópapírral.
  • Töltse meg ajándékkal (plüss, ruhanemű, könyv, játék stb.).
  • Fontos! A dobozt csak lazán kösse át szalaggal vagy más alkalmatossággal, hogy a gyermekek számára könnyen bontható legyen.
  • Jól láthatóan írja rá a doboz tetejére, hogy milyen korosztályú gyermeknek készült a csomag (pl.: 6 éves lány; 12 éves fiú)

Előfordulhat, hogy a hivatásos tűzoltóságon zárt kapukra lel, hiszen a tűzoltóknak „sajnos” sűrűn akad dolga. Ebben az esetben, és ha bármi kérdése van, hívja bizalommal az alábbi telefonszámot:
Jákli Péter tűzoltó törzsőrmester 06/30-398-65-87

Tavaly csaknem kétszázhatvan ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ részére. A feldíszített cipősdobozokba rejtett meglepetések a székesfehérvári, a velencei, a martonvásári, az előszállási, a sárbogárdi, a dégi és a mezőfalvai gyermekotthonok karácsonyfája alá kerültek sok-sok mosolyt, boldog pillanatokat szerezve a gyerekeknek.

AktuálisPusztaszabolcsCipősdoboz akciópusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs