2024.03.29, Péntek

Új katonai szervezet Fehérváron - átvette zászlaját a 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred

szekesfehervar.hu

2018.10.14. 05:00

A csapatzászló-adományozási ünnepség után a Szent László teremben aláírta szerződését a nyolcezredik magyar tartalékos katona, Győri Árpád, őrvezető.

Hirdetés

 

 

Ünnepélyes keretek között tett tartalékos esküt és vette át a Magyarország köztársasági elnöke által adományozott csapatzászlót az október 1-jével, aktív katonai szervezetként Székesfehérváron megalakult Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred mintegy háromszáz katonája szombaton, Fehérváron, a Városház téren.

 

 

Az ünnepségen részt vett Dr. Simon László kormánymegbízott, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és a névadó családjának képviseletében Prof. Dr. Sipos Béla. A rendezvényen megjelentek az egyház képviselői, kormánymegbízottak, polgármesterek és járásihivatal-vezetők, valamint a megyei védelmi bizottságok, a társ fegyveres szervek és az oktatási intézmények vezetői.

 

 

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyekatonai szervezetSipos Gyula Területvédelmi Ezred