2024.06.17, Hétfő
Megkezdődött a székesfehérvári Sóstói Stadion használatbavételi engedélyeztetési eljárása
Mol Vidi FC - Facebook

Megkezdődött a székesfehérvári Sóstói Stadion használatbavételi engedélyeztetési eljárása

MTI

2018.10.03. 10:42

Hivatalosan is az utolsó szakaszához érkezett a székesfehérvári Sóstói Stadion kivitelezése: a műszaki átadás után kedden megkezdődött a használatbavételi engedélyeztetési eljárás - közölte a székesfehérvári önkormányzat az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a biztonság és a minőség a két kulcsszó, ezeknek kell megfelelnie a megújult stadionnak, amely a mérkőzések mellett modern technikával felszerelt közösségi térként is szolgálja majd a városlakókat. Felidézték, hogy a nagyberuházás szervesen kapcsolódik ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentette a város a Sóstó Természetvédelmi Területet, a stadionépületben látogatóközpont, körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg a városrészben.

A kivitelező 2016 novemberében vette át a munkaterületet, a projektet azonban jelentősen hátráltatta a régi stadion - eredetileg megtartandó, felújítandó - főépületének statikai problémája. Az épületrészt elbontották, ami 900 millió forintos, előre nem látható többletkiadást jelentett.

A bajnok MOL Vidi FC új otthona 13,98 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg és már az UEFA szigorított, négyes kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak adhat otthont.

Az önkormányzat azt szeretné, ha mielőbb - minden engedély birtokában - hazai környezetben léphetne pályára a Vidi. A fehérvári gárda legközelebb vasárnap az MTK Budapestet fogadja, azt a találkozót még Felcsúton, a Pancho Arénában rendezik.

Az MLSZ honlapja szerint a hatodik fordulóból elhalasztott, Újpest FC elleni találkozót november 21-én 20.15 órakor pótolják, és annak helyszíneként már a Sóstói Stadion van megjelölve.

AktuálisSzékesfehérvárSóstói StadionMLSZMOL Vidi FChasználatbavételi engedély