2019.06.19, Szerda

Hirdetés

Hétfőtől lehet égetni Székesfehérváron!
szekesfehervar.hu

Hétfőtől lehet égetni Székesfehérváron!

szekesfehervar.hu

2018.10.03. 22:08

A város közigazgatási területén – a helyi jelentőségű védett természeti terület kivételével – az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése 2018. október 8. hétfőtől 2018. október 15. hétfőig 08.00 és 20.00 óra között engedélyezett, vasárnap azonban tilos az égetés!

Hirdetés

Önkormányzati rendelet az avar és növényi hulladékok nyílt téri égetéséről - LETÖLTHETŐ

Az avar és növényi hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes hulladékot. Az avar és kerti hulladék égetése 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy által vagy felügyelete mellett, a tűzvédelmi előírások betartásával végezhető úgy, hogy az égetéssel, az égetés hősugárzásával környezeti, vagyoni kár nem okozható és az égetés az emberi egészséget nem veszélyeztetheti, a tüzelőanyag az emberi egészségre ártalmas égésterméket kibocsátó anyagot nem tartalmazhat.

A nedves, frissen levágott levelek, gallyak égetése fokozott füstképződéssel jár, amely balesetveszélyt, légzési nehézségeket okozhat.

Mindenkit arra kérnek, úgy gyújtson tüzet, hogy az a környezetére veszélyt ne jelentsen, növényi hulladék közelében más éghető anyag, épület ne legyen.

A kerti égetést minden esetben felügyeljék, mert az esetlegesen feltámadó szélben a lángok pillanatokon belül tovább terjedhetnek.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeavar égetésfüst