2024.04.19, Péntek

Repülőnap - vasárnap Albatrosz Légiparádé Börgöndön

szekesfehervar.hu

2018.09.06. 07:00

Az év egyik legkiemelkedőbb fehérvári repülős eseménye lesz idén is a Börgöndi Repülőnap lesz szeptember 9-én, vasárnap. Idén már 23. alkalommal szervezi meg az egyesület a programot. A színes légi és földi programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást kínál.

Hirdetés

Várnak minden érdeklődőt a Nemere projekt sátrában is, ahol újabb részleteket ismerhetnek meg a Nemere újjászületéséről és megnézhetik, hogyan áll jelenleg a gép építése.

 

 

Próbálunk családi rendezvényt szervezni, ahol a gyerekek is megtalálhatják a nekik kedves programokat - mondta Szilády Dezső a szervező Albatrosz RE elnöke. Mint mondta sokáig tárgyaltak a légierővel, hogy a Grippenek is jönnek, de sajnos az utolsó pillanatban ez meghiúsult. A légierő szolnoki bázisáról azonban érkezik egy Mi-17-es helikopter és az ejtőernyősök bemutató ugrásokat tartanak majd az egyesület ejtőernyőseivel együtt.

 

Viza Attila, Szilády Dezső és Józsa Dávid közösen hívták a Fehérváriakat a vasárnapi repülőnapra.

Akik nem autóval mennek, azok a retró Ikarus busszal is érkezhetnek. A Piac térről 8 óra 30-tól óránkénti sűrűséggel buszjárat indul a repülőnapra.

 

Idén is lesz majd sétarepülés, többek között a Li-2-es repülőgéppel Székesfehérvár fölött.

Józsa Dávid vitorlázó műrepülő világbajnok, a Nemere projekt vezetője elmondta, hogy idén is igyekeztek változatos, a repülés minden ágát bemutató programot összeállítani. Bemutatják a Nemere projektet, lesznek oldimer repülők, siklóernyősök, motoros és vitorlázó műrepülés, de érkeznek helikopterek és itt lesz az egyetlen Mi-2-es helikopter, továbbá egy Mi-17-es katonai helikopter is érkezik, amit a földön is megtekinthetünk majd. Számtalan repüléshez kapcsolódó földi program is lesz, úgy mint katonai és vitorlázó repülő szimulátor is.

Viza Attila tanácsnok, önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy szeretnénk egy olyan szakmai fórumot is megtartani a repülőnapon, ami a regionális repterek gazdasági és társadalmi hatásairól szól majd.

AktuálisFejér megyerepülőnapBörgöndAlbatrosz Légiparádé