2024.04.18, Csütörtök

Idén is sikeresen pályáztak a Fejér megyei fiatalok a pécsi kollégiumi férőhelyekre

fejer.hu

2018.09.01. 10:00

Immár 25 éve élhetnek Fejér megye fiataljai a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyeinek pályázat útján való elnyerésének lehetőségével.

Hirdetés

Fejér Megye Közgyűlése 1993 tavaszán fogadta el azt a határozatot, amely szerint megállapodást kötött a pécsi egyetemmel, hogy a kollégiumában 20 férőhelyet vásárol.

 

Az önkormányzati férőhelyre vonatkozó igényt az egyetemhez benyújtandó jelentkezéssel egyidejűleg lehet jelezni.

Az egyetem által elutasított kollégiumi jelentkezések közvetlenül megküldésre kerültek a Fejér Megyei Önkormányzat részére. A pályázatokról a Fejér Megyei Közgyűlés Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottsága saját szempontrendszere alapján döntött.

 

A Fejér Megyei Önkormányzat az olyan hallgatók elhelyezését segíti, akiknek az egyetem elutasította a kollégiumi jelentkezését. A pályázati megállapodással így biztosított a megye hallgatói számára, hogy az albérlethez képest kedvezőbb áron tudják folytatni tanulmányaikat a komfortos pécsi kollégiumokban.

A Bizottság döntése alapján az ide tanévre Fejér megye 9 településéről (Gárdony, Sárbogárd, Baracs, Székesfehérvár, Szabadbattyán, Ráckeresztúr, Úrhida, Szabadhídvég, Előszállás,) pályázó 10 első éves és 10 felső éves, összesen 20 hallgató veheti át a közgyűlés elnökétől a pécsi egyetem kollégiumaiba való beköltözésre jogosító dokumentumot.

A tanulmányaikat 2018/2019–es tanévben megkezdő 20 nyertes pályázóból a megyeházi ünnepségen megjelent - köztük általános orvos, gazdaságinformatikus, gyógytornász, dietetikus, pszichológus, építész-, és építőmérnök, közgazdász valamint tanár szakos - hallgatóknak ill. az őket képviselő családtagoknak dr. Molnár Krisztián elnök személyesen adja át a jogosultságot igazoló dokumentumokat a Címerteremben.

AktuálisFejér megyefiatalokPTEpécsi kollégiumférőhely