2024.04.27, Szombat

„A hazafiság iskolája” – tanévnyitó Pákozdon

Fejér Megyei Kormányhivatal

2018.09.19. 15:15

Dr. Simon László kormánymegbízott nyitotta meg „A hazafiság iskolája” 2018-19-es tanévét Pákozdon, a Katonai Emlékparkban. Több mint kétszázan vettek részt az ünnepélyes tanévnyitón, amelyet a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete rendezett.

Hirdetés

Dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket, köztük a székesfehérvári Táncsics iskola alsó tagozatos diákjait és a pedagógusokat. Ezt követően dr. Simon László kormánymegbízott mondott beszédet. Hangsúlyozta: „A hazafiság iskolája” program a hazaszeretet, hazafiság érzését megalapozó és támogató ismeretanyagok bővítésével kíván hozzájárulni a nemzettudat erősítéséhez. Fontos cél: a tanulók haza iránti érzelmeinek gazdagítása, az elkötelezettségük erősítése.

 

 

A Katonai Emlékpark – jellegéből adódóan – elsősorban a történelmi ismeretek elmélyítéséhez nyújt lehetőséget. Az induláskor, 2011 őszén támogató és aktív együttműködő volt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az Összhaderőnemi Parancsnokság. A városban szolgáló katonák jelentős segítséget nyújtanak a program megvalósításában, szakszerűbbé és hitelesebbé tételében.

 

 

Az elmúlt hét tanév mindegyike hozott valami újdonságot „A hazafiság Iskolája” történetében – emelte ki dr. Simon László. – Ebbe a körbe tartozik például a középfokú tanintézmények bekapcsolódása. 2011-től 25 ezer 200 diák vett részt a programokon, több mint száz tanintézményt képviselve.

Az ünnepélyes tanévnyitót követően nyolc helyszínen vehettek részt a diákok történelmi jellegű foglalkozásokon, Oláh László programvezető irányításával.

AktuálisFejér megyeKatonai Emlékpark Pákozdtanévnyitó