2024.07.16, Kedd

Fehérvári séfnek szurkolhatunk a Global Chefs Challenge világdöntőjében

szekesfehervar.hu

2018.07.13. 16:00

A fehérvári Adamek Balázs és segítője, Murányi Mercédesz commis pénteken hajnalban kezdte meg a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket a Global Chefs Challenge 2018-as világdöntőjében.

Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, emellett folyamatosan keresi a kihívásokat. Murányi Mercédesz két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik.

A magyar delegáció július 10-én kedden érkezett meg a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára. A világdöntőn a magyar színeket szakácsok és cukrászok is képviselik. A csapattal van Adamek Balázsék felkészítője, a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István is. 

Helyi idő szerint péntek reggel 7.15-kor - magyar idő szerint 01.15-kor - kezdte meg Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket.

A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk.

Az eredmények a szombat esti gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.

Az izgalmak azonban nem érnek ezzel véget, hiszen szombaton a szintén világdöntőbe jutott magyar cukrász párosért is szurkolhatunk. Szombat reggel Maczák Anna cukrász séf és Marosi Mónika commis mutatkozik be a világ előtt.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyegasztronómiaséf Global Chefs Challenge