2024.06.17, Hétfő

Ötpróba és készségfejlesztő játékok az V. Kölyök Juniálison

szekesfehervar.hu

2018.06.25. 12:52

Az előző négy év sikerei után az idei esztendőben is sor kerül a Víziváros kiemelkedő nyári gyermekprogramjára, a Vízivárosi Kölyök Juniálisra. A június 30-i esemény ezúttal is ingyenes lesz, helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója. Az érdeklődőket reggel 9 órától 15 óráig programkavalkáddal várják.

Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője felidézte, hogy 5 éve a LISZI kezdeményezésére indították el a rendezvényt azzal a céllal, hogy a gyerekeken keresztül szólítsák meg a vízivárosi közösséget, családokat és közös ünneplésre, barátkozásra invitálják őket. Elmondta, hogy a gyerekek játékos formában fejleszthetik képességeiket a Kölyök Juniálison, amelynek látogatottsága, népszerűsége évről évre nő.

Víziváros önkormányzati képviselője hozzátette, hogy közösségteremtő eseményről van szó, ami sikerrel vizsgázott. Szólt arról is, hogy az ötödik évforduló tiszteletére ovis ötpróbát hirdettek, amire nyolc óvoda jelentkezett. Öt éves gyerekek öt fős csoportokban hajtják végre az ötpróbát, a helyezettek megkaphatják azokat a játékokat, amikkel végrehajtották a feladatokat.

Németh Gábor műsorvezető elmondta, hogy reggel 9 órakor Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjével indul a juniális, majd 9.30-tól Vitéz László bábelőadással kezdődnek a gyerekprogramok. A nap folyamán fellép majd a Pitypang zenekar és lesz ovis ötpróba is. A győzteseknek fehérvári sportklubok kabalafigurái adják át a díjakat. Nyereményjátékot is hirdetnek a Facebook-on Én is fehérvári kölyök vagyok címmel, amelynek a fődíja egy roller lesz. Németh Gábor elmondta, hogy idén is egy tematikusan kialakított területen fehérvári vállalatok mutatják be tevékenységüket a Kölyök Juniálison. Több nagy cég, így a Fejérvíz, a Depónia, a Széphő és a Városgondnokság szakembereit hívták meg, akik játékos formában ismertetik meg munkájukat a gyerekekkel. A juniálison jelen lesz a honvédség és a rendőrség is.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeötpróbakészségfejlesztésV. Kölyök Juniális