2024.06.18, Kedd
Mátyás király-emlékév - Potápi: kevés olyan uralkodó volt, mint Mátyás
Mátyás király Emlékév 2018 - Facebook: Mátyás király - mecénás és katona kiállítása a Lendvai Színház- és Hangversenyteremben

Mátyás király-emlékév - Potápi: kevés olyan uralkodó volt, mint Mátyás

MTI

2018.06.27. 12:00

Kevés olyan uralkodó volt a magyar történelemben, aki annyira él ma is az emberek tudatában, mint Mátyás király - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Potápi Árpád János az emlékév programjai közül kiemelte, hogy a Magyarság Háza vándorkiállítást rendezett Mátyás király - mecénás és katona címmel. A lendvai Könyvtár és Kulturális Központ színház- és hangversenytermében július 20-ig látható tárlatot már több helyszínen - Pozsonyban, Székesfehérváron és legutóbb Eszéken - is megrendezték, a kiállítás anyagát a jövőben Kolozsváron, Madéfalván és Bécsben mutatják be.

 

Mátyás király Emlékév 2018 - Facebook: Potápi Árpád János a Mátyás király - mecénás és katona kiállításán

 

Elmondta, a programokba próbálják bevonni a Kárpát-medencei régiókat, ugyanakkor az év második felében egy kiállítást a diaszpórába is elvinnének.

A Mátyás király-emlékévet a nemzetpolitikai államtitkárság hirdette meg 2018-ra Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeMátyás királyMátyás-emlékév