2024.04.24, Szerda

Nemzeti Emléknap Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2018.05.31. 16:00

A trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 04-ét, az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. A tragikus sorsdöntésre való emlékezésnek fontos célja, hogy tudatosítsuk a Kárpát-medencében élő magyarság összetartozását.

Hirdetés

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. június 04-én, hétfőn 16 órakor az Evangélikus templomban és a templom kertjében megemlékezést rendez.

A Nemzeti Emléknap önkormányzati műsora az Evangélikus templomban lesz, míg a megemlékező koszorúzás a templom kertjében.

A Dunaújvárosi Vegyeskar tolmácsolásában felcsendül a Himnusz, melyet Cserna Gábor polgármester úr beszéde követ. Majd a Dunaújvárosi Vegyeskar dalcsokorral ajándékozza meg a közönséget, melyet Stermeczki András evangélikus lelkész beszéde követ. A megemlékezés folytatásában Klép Tamás előadásában Máté Péter: Ez itt az én hazám című, és az Ismerős Arcok: Nélküled című dalát hallhatja az emlékező közönség, majd Csadi Zoltán színművész Sajó Sándor: Magyarnak lenni című versét adja elő. A templomi megemlékezést a Székely Himnusz közös eléneklése zárja, majd átsétálva a templom kertjébe (a már megszokott módon), a pártok, intézmények és szervezetek vezetői elhelyezik koszorúikat az emlékműnél.

AktuálisFejér megyeDunaújvárostrianoni békeszerződésNemzeti Összetartozás Napja