2024.07.21, Vasárnap

Hatvannyolc pályázó verseng környezete megújításáért a Let’s Colour pályázatán

One On One Kommunikáció

2018.05.10. 17:21

A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

Tizennyolc megyéből összesen hatvannyolc közösség jelentkezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékeny részt szeretnének vállalni környezetük megszépítésében. A részvétel során az egyetlen kritérium az volt, hogy a kifestendő falfelületet - mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be - a pályázó biztosítsa. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, a festést pedig a közösségek önkéntesen, együtt valósítják meg.

Összefogás a színes közösségi terekért

Idén kaptuk eddig a legtöbb pályázatot a projekt történetében, örömmel tapasztaltuk hogy ilyen sokan képesek összefogni egy közösségi ház, vagy egy szürke ebédlő újrafestésének érdekében.

- mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

A jelentkezéseket idén is két kategóriába sorolták, a 10 ezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. Előbbi kategóriában 24, utóbbiban 44 pályázat szállt versenybe. A beltéri és kültéri falfelületek szinte fele-fele, 33-35 arányban képviseltetik magukat. Az intézményeket tekintve az iskolák voltak a leginkább aktívak: 22 oktatási intézmény nevezett, mellettük 14 óvoda, 6 önkormányzat, és 26 egyéb szervezet, pl. egészségügyi intézet, alapítvány, könyvtár, vagy más civil csoportosulás adta le pályázatát.

Május 20-ig lehet szavazni

Szavazni május 20-ig lehet a projekt weboldalán a benyújtott pályázatokra, az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázat kerül a döntőbe. A döntőbe jutott pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2018. augusztus 15-ig kell megvalósítani.

További naprakész információk: www.facebook.com/letscolourhu

AktuálisTolna megyeFejér megyeLet’s Colour Településszépítő EgyesületBaranya megyeDuluxSomogy megyefalfesték