2024.06.18, Kedd

Egyre több székesfehérvári diák sportolhat a Cutler Gym edzőteremben

okkfehervar.hu

2018.03.11. 10:24

A társadalmi felelősségvállalás jegyében már hat székesfehérvári iskola diákjai vehetik igénybe térítésmentesen a Cutler Fehérvár szolgáltatásait. Az egyik legnagyobb edzőterem a mindennapos testnevelés órák keretében várja az iskolásokat, miközben hagyományos szolgáltatásai mellett immár a Videoton Box Clubnak is otthont ad.

A Cutler Gym and Fitness Székesfehérvár egyik legnagyobb edzőterme, ahol sokféle szolgáltatással várják a mozogni vágyókat, a hagyományos edzőtermi lehetőségektől jógán át a táplálkozási tanácsadásig. Pletser Ádám, a Cutler Gym szakmai igazgatója elmondta, évek óta törekednek arra, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegyék az egészséges életformát, egyben tanácsokkal szolgáljanak nekik e téren. Több lehetőséget is próbálunk teremteni a fehérvári fiataloknak ahhoz, hogy még több sporttevékenységet folytathassanak térítés mentesen. Amikor a Deák iskolában néhány éve leégett a tornaterem, itt tartották meg a testnevelés órákat, a gyerekek nagyon jól érezték magukat és a heelyreállítás után, később is ide akartak járni. Így folytatódott, majd kibővült az együttműködés, ma pedig már hat iskolával is van kapcsolatunk. A jövőben szeretnénk kilépni majd a teremből, akár elmenni az iskolákba, helyben is segíteni szakmai tanácsokkal a sportolni vágyó gyerekeket. A fiatal generációnak nem könnyű választania, amikor az egészséges életmód felé terelik őket, sok a zsákutca, de ránk számíthatnak” - vázolta elképzeléseit a lehtőségek további bővítéséről Pletser Ádám.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetét fejezte ki, amiért a Cutler vezetője és szakemberei évek óta lehetőséget teremtenek a gyerekek számára a mozgásra. „A mindennapos testnevelés a létesítmények szűkös lehetőségei miatt tekintve nem egyszerű asz iskoláknak, a környékbelieknek nagy segítség, hogy a Cutler Klub a rendelkezésükre áll. Ez az egészséges életre nevelés szempontjából is nagyon fontos. Példa értékű, hogy egy profitorientált vállalkozás segítséget nyújt az önkormányzatnak és a fehérvári fiataloknak” - mondta az alpolgármester. Hozzátette, egy tavalyi felmérés is bizonyította, hogy erre a mozgásformára igény van a város diákjai részéről.

„Tavaly mintegy hatezer fiatal töltött ki egy kérdőívet, amelyben a sportolási lehetőségekre is vonatkozott kérdés. A kitöltők csaknem húsz százaléka írta azt, hogy konditerembe jár. Ezért is fontos, hogy legyenek olyan termek, ahol a szakmai segítséget is megkapják. Ugyanebben a kutatásban az is kiderült, hogy sokan kerülnek kapcsolatba teljesítménynövelő kiegészítőkkel, szerekkel, ezért abban is  nagy a felelősségünk, hogy ezzel kapcsolatban is minden tudást megkapjanak. Ebben is segítenek a szakemberek.”

A Cutler Gymben tartott tájékoztatón mutatkozott be a Videoton Box Club is, amely a továbbiakban az amatőrök és a profik között is indít versenyzőket. Utóbbiak táborába lép Hegyi Barnabás, korábbi amatőr magyar bajnok, miután a Vasastól visszatért Székesfehérvárra. Május 11-én egy hatmenetes meccsel mutatkozik be a profik között, távlati célja, hogy itt is magyar bajnok legyen. A Videoton Box Club elnöke és vezetőedzője Kiliti Ferenc lesz, aki kiemelte, számukra is nagyon fontos az utánpótlás, igyekeznek minél több gyerekeket kinevelni a sportágnak. Sokrétű munkát végeznek a mentális felkészítéstől, amatőr sportolókkal törtnő edzéseken át a profikig. Őry Lajos edzőként segíti a munkát, elsősorban Hegyi Barnabás felkészítéséért felel majd.

Galéria

AktuálisSzékesfehérvársportdiákCutler GymedzőteremVideoton Box Club